Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Zaans Zilver Koor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaans Zilver koor

Docent: Daphne Groot

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Wil je ook eens optreden in het Zaantheater? Grijp dan nu je kans. Zaans Zilver is op zoek naar enthousiaste (koor)zangers voor het nieuwe festival ZIN! op zondagmiddag 19 februari. Geef je op door een mail te sturen naar ZaansZilver@fluxus.nl t.a.v. Emmy. 

Het Zaans Zilver koor is een ‘projectkoor’ onder leiding van Daphne Groot. In 16 lessen werk je aan een aantal liederen uit het rijke kleinkunst en/of poprepertoire met extra aandacht voor het theatrale aspect. Daphne besteedt aandacht aan zangtechniek en inleving van de nummers. Er wordt intensief gerepeteerd met als bonus gezelligheid en saamhorigheid. Repetities starten op 6 oktober 2022 en worden gehouden op donderdagen van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname kost 60 Euro. Mocht je twijfelen, dan kun je de 1e les als proefles volgen.

meer over ZIN!

Tijdens het nieuwe festival ZIN! wordt het Zaantheater op z’n kop gezet. ZIN! wordt georganiseerd door Fluxus en het Zaantheater en is speciaal voor Zaanse zestigplussers die van cultuur houden. Door het hele gebouw worden kleine voorstellingen, presentaties en workshops gegeven. Want wat geeft het leven ZIN? Zingen in een koor, met elkaar een museum bezoeken, een spannend toneelstuk spelen, in het atelier van een kunstenaar schilderles volgen en in een orkestje spelen of rocken met een band. Cultuur is soms Kunst met een grote ‘K’ maar vaker is het iets wat dichtbij is, iets waarvan je denkt “Daar krijg ik goeie zin van.” En dus worden zestigplussers op het festival ZIN! in contact gebracht met leuke culturele initiatieven. Iets waar je je bij aan kunt sluiten of waar je plezier aan kunt beleven.

Meer over Zaans Zilver

Zaans Zilver is al jaren een begrip in de Zaanstreek! Hét open podium voor getalenteerde 60-plussers wordt georganiseerd door FluXus en het Zaantheater en is een jaarlijks terugkerend programma vol zang, muziek, dans en theateracts. Meer info...

Lestijden

donderdagen van 19.30 tot 20.30 uur

Startdatum

6 oktober 2022

Kosten

€60,-

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Daphne Groot

Mijn aanbod

Zingen is mijn tweede natuur. Ik zing al van kleins af aan. Voor mij was zingen net zo vanzelfsprekend als leren lopen en leren praten. Ik ben zelf begonnen als leerling bij Fluxus en na de middelbare school heb ik de musicalopleiding aan het Conservatorium Alkmaar gevolgd. Na mijn opleiding was ik te zien in verschillende musicals, muziektheatervoorstellingen èn kleinkunstprogramma's door het hele land.
Naast uitvoeren heb ik nog een passie: lesgeven.
Ik vind het bijzonder inspirerend om mensen te helpen om hun stem te ontwikkelen en daarnaast ook te ook te groeien als persoon.
Hoe zelfverzekerder iemand is, des te beter zal de performance zijn en de zang. Natuurlijk hoop ik dat leerlingen veel plezier en lol kunnen beleven aan de muziek en het zingen. En een beetje lef hebben. Zingen kan best spannend zijn, het is wat mij betreft het meest kwetsbare instrument. Het is dan ook heel dapper om te zingen.
De afgelopen jaren heb ik met veel dappere mensen gewerkt; in groepen of individueel en van 8 tot 80 jaar oud.
Tot slot; Waarom theaterzang? Omdat het in het theater niet alleen gaat om mooi en technisch zingen, maar ook om het verhaal achter wat je zingt. Dat maakt het naar mijn idee uniek.

Info

Specialisme

  • Zangles Musicaltheater & Kleinkunst

Contact docent

Auditietraining en coaching

Musical Madness Koor 12+

Zangles Musicaltheater, Kleinkunst &Pop