Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Wilt u uw Frans op een speelse manier verbeteren? 

Docent: Anne Guguen

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

En francais s’il vous plaît!

Vindt u het leuk om een tekst te delen die u fantastisch vindt ? Wilt u een sketch schrijven? Of een gedicht? Wilt u liever een chanson zingen?

In 6 sessies bereiden we een korte presentatie voor met een chanson, een gedichtje, een sketch, een kort verhaal; zelfgeschreven of al bestaand, alleen of samen uitgevoerd. Een manier om in de Franse cultuur te duiken en/of uw eigen teksten te schrijven.

Als u gepassioneerd bent over wat u doet, kunt u met plezier herhalen en herhalen; en door herhalen kunt u goed leren! Het idee is dat u thuis zin heeft om door te gaan met wat u in de sessies doet : uw tekst verbeteren, uw chanson of uw sketch repeteren, andere teksten ontdekken..

Met een basisniveau ben je welkom, ook als het lang geleden is. Ik bied teksten aan die voor iedereen geschikt zijn, ik geef schrijfoefeningen om uw eigen teksten te schrijven. Ik verbeter de uitspraak en geeft de nodige tips voor het spreken in het openbaar, alles voornamelijk in het Frans!

Joke en Hetty, muzikanten en docenten piano en dwarsfluit bij Fluxus verzorgen het muzikale gedeelte van de cursus. Ze zijn ook liefhebbers van de franse taal en gaan samen met ons aan de slag. Zij stellen ook hun muzikale talent ten dienste van ons. Wie een chanson wilt presenteren (samen of solo) krijgt van hun een opname van het lied in de juiste toonsoort om thuis te kunnen repeteren. Tijdens de presentatie kunnen ze eventueel de teksten, sketches en chansons verrijken met hun muzikale begeleiding.

Lestijden

donderdag 18h30 of 20h

Startdatum

9 maart

Kosten

6 sessies van 1uur plus 1 presentatie : 90Euro
Of 15 Euro voor 1 losse sessie

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Anne Guguen

Mijn aanbod

Vanwege de liefde ben ik vanuit Frankrijk naar Nederland gekomen. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om een nieuwe taal te leren, en dat dit het beste werkt wanneer je plezier hebt in wat je doet.
Ook als docent Frans is ‘leren met plezier’ altijd mijn motto geweest. Met mijn middelbare school leerlingen bedachten we projecten: zelf verhalen schrijven en op basis daarvan korte films maken. Een van de leukste projecten vond ik het schrijven van een remake op basis van de klassieke tekst van Antigone (Sophocles), fantastisch! Naast lesgeven heb ik ook ervaring in acteren en regisseren voor theater en film. ( Ik ga dit stukje binnenkort schrijven!)
Graag leer ik jullie de Franse taal via mijn passie voor lezen, schrijven, toneel en films.

Info

Specialisme

  • Frans taal
  • Schrijven
  • Acteren
  • Regisseren

Contact docent