Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

TOEGEPASTE KUNST | DESIGN

Docent: Ingrid Roos

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Ontdek je Creatieve Kracht!

Ben je op zoek naar een creatieve uitlaatklep? Wil je jouw innerlijke ontwerper inspireren en tegelijkertijd iets praktisch creëren? Dan is onze workshop " Toegepaste kunst | Design “ iets voor jou! In deze workshop leer je de kunst van porselein  beschilderen en ga je naar huis met een uniek, esthetisch vormgegeven woon-item dat perfect bij jouw stijl past. Maar dat is niet alles - deze workshop bied je nog veel meer voordelen!

Wat maakt deze workshop de moeite waard?

Expressieve Designobjecten

In tegenstelling tot beeldende kunst, zoals schilderijen en sculpturen, hebben “DESIGN” objecten een praktische functie. Denk aan meubels, vazen, lampen, servies, textiel etc. Onze workshop focust zich op objecten van porselein. Je leert hoe je deze objecten een esthetisch uiterlijk geeft, zodat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog.

Geen ervaring vereist

Geen zorgen als je geen ervaring hebt met tekenen of schilderen. Deze workshop is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je artistieke achtergrond. We begeleiden je stap voor stap, zodat je tot een prachtig resultaat kunt komen, zelfs als je nog nooit eerder een penseel hebt vastgehouden.

De workshop in twee delen

Deel 1 :

Op de eerste avond van de workshop introduceren we je in de wereld van Toegepaste Kunst | DESIGN. Je krijgt inzicht in verschillende designtrends en gaat op zoek naar inspiratiebronnen die bij jou passen. Door het maken van een moodboard verzamel je afbeeldingen van sferen, patronen en kleuren die jou aanspreken. Dit dient als basis voor jouw ontwerp.

We zullen ook praktische oefeningen doen om je vertrouwd te maken met de beeldelementen lijn, vorm, kleur en compositie. Deze elementen vormen de bouwstenen van jouw ontwerp. Door te schetsen en keuzes te maken, in combinatie met je moodboard, kom je tot een uniek ontwerp dat jouw persoonlijke stijl weerspiegelt.

Nu je ontwerp helder voor ogen staat, ga je het schilderen op een woon-item naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een decoratief bord, een elegante schaal, een prachtige vaas of mozaïektegels die dienen als onderzetter of wanddecoratie. Je begint met oefenen op kleine stukjes porselein om de techniek onder de knie te krijgen. Vervolgens breng je je ontwerp over op het porselein met behulp van grafietpapier maar uit de vrije hand iets op het porselein schilderen kan natuurlijk ook!

Deel 2 :

Op de tweede avond van de workshop zul je merken dat je vol zit met inspiratie en ideeën. We beginnen opnieuw met enkele oefeningen in lijn, vorm, kleur en compositie om je vrijheid en inspiratie te geven. Daarna ga je verder met het definitief vormgeven en afronden van jouw woon-item. Je zult versteld staan van de vooruitgang die je hebt geboekt en de groei van je creatieve vaardigheden. Na het voltooien van je ontwerp op porselein/glas ben je klaar om je woon-item mee naar huis te nemen en direct te gaan stylen!

Wat levert deze workshop je op?

* Een uniek en persoonlijk woon-item

* Versterking van je creatieve vaardigheden

* Ontspanning en plezier

* Inspiratie en nieuwe ideeën

Klaar om je creatieve kracht te ontdekken?

Schrijf je vandaag nog in voor onze workshop " Toegepaste kunst | Design " en laat je inspireren. Ontwikkel je creatieve vaardigheden, creëer een uniek en persoonlijk woon-item en ervaar ontspanning en plezier in een stimulerende omgeving. Wees trots op je eigen design en laat het stralen in je interieur!

Lestijden

Dinsdagavond

Startdatum

September / oktober 2023

Kosten

€ 65,- Workshop Toegepaste kunst | Design / 2 avonden - inclusief materiaal.

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Ingrid Roos

Mijn aanbod

Elke dag geïnspireerd door licht!

Deze eindeloze inspiratiebron geeft mij een basis om uitdagingen aan te gaan binnen het ontwerpen met licht.

Als ontwerper vertaal ik de werking van licht naar een collectie lampen en objecten, minimalistisch en helder van vorm - op de grens van kunst en design.

In de wereld van design kom ik met vele vormen van “ Toegepaste kunst” in aanraking. Objecten die inspireren, verrassen en prachtig staan in huis of in mijn Studio.

Info

Specialisme

  • Creatief lichtontwerper
  • Ontwerper van verlichtingsarmaturen, architecturale verlichting en lichtkunst [installaties]
  • Workshops Toegepaste kunst

Contact docent

Ontwerp en maak je eigen DESIGN lamp!