Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Sinfonietta

Docent: Julia Barnes

Doelgroep

Kinderen (t/m 12 jaar)
Jongeren (12+)

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Muziekschool

In jeugdorkest Sinfonietta maak je muziek met andere jongeren samen. De melodie geef je aan elkaar door; je leert alle lagen van de muziek als puzzelstukjes met elkaar te verbinden om een geheel te maken. Samen kan je heel erg zacht spelen en nog steeds hoorbaar zijn. Samen kan je ook een gigantische juich-geluid maken met een eind-akkoord!

Vaak maak ik een eigen bewerking van een muziekstuk, precies op maat gesneden voor het orkest. Dan zorg ik er ook voor dat alle instrumentgroepen op een gegeven moment de melodie krijgen, iets dat in vroeger eeuwen niet altijd gebeurde. Zo komt iedereen aan het 'woord'.

Elk jaar is er tenminste één 'avontuurlijke' performance. Zo speelde Sinfonietta in januari 2020 tijdens een theaterstuk in de Bullekerk, en maakten alle leerlingen in de corona thuis-tijd opnames van de Habanera uit 'Carmen' . Zo hebben wij met bevriende leerlingen in Valls, Spanje 'samen' muziek gemaakt. En nu werken wij aan muziek voor 'Zeebende', een Fluxus musical met dans, beeld en zang.

Veel oud-leerlingen van Sinfonietta spelen in orkesten als het Noord-Hollands Jeugd Orkest, AYPhil, en het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Lestijden

Elke vrijdag van 17.00-18.20

Startdatum

30 augustus 2020

Kosten

€97,50 per schooljaar
Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Julia Barnes

Mijn aanbod

De warme klank van de altviool en de verschillende muzikale rollen die het instrument speelt, daar ben ik verliefd op. Ik richt mij al meer dan 40 jaar op samenspel, in kamermuziekverband en in de professionele orkesten rond Amsterdam: oa het Nederlands Kamer- en Philharmonisch Orkest en het KCO. Op FluXus geef ik mijn kennis en genot door aan mijn leerlingen, op (alt)viool les en in het orkest Sinfonietta. Naast HEEL mooi spelen, let ik op HOE wij spelen, dat wij een performance maken dat het verhaal van de muziek versterkt. Soms is dat ronduit verrassend! en altijd leuk. jbfacetten@gmail.com

Info

Specialisme

  • Altviool en viool les vanaf 9 jaar.
  • Ensemble coaching voor strijkers.
  • Sinfonietta: orkestles voor strijkers en blazers.

Contact docent

Ensemble coaching

Altviool en viool les