Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

SCHRIJFATELIER

Docent: Helena Jansz

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

In jou zit al een goede schrijver, maar het vraagt aandacht, concentratie en tijd om dit talent de ruimte te geven.

Het Fluxus SchrijfAtelier is een inspirerende plek voor iedereen die van schrijven houdt. Docent en oprichter Helena Jansz laat je ervaren wat schrijven voor jou kan betekenen. Iedere maand is er een nieuwe unieke schrijfworkshop.

Voor wie? Voor zowel de beginnende als de gevorderde schrijver die inspiratie nodig heeft.

Wat doen we? De ochtend begint met eenvoudige opdrachten die langzaamaan meer uitdaging krijgen. Vanuit een open blik en onbevangenheid zal je merken dat de creatieve flow vanzelf gaat stromen. We kennen geen goed of slecht en het plezier in schrijven staat voorop! Aan het eind van de workshop heb je een aantal korte en langere stukjes geschreven. De ervaring leert dat de deelnemer zichzelf verrast en zijn schrijven zich ontwikkelt. Met de opgedane inspiratie kun je thuis verder.

Waar schrijven we over? Het aanbod is breed. We werken met thema's, schrijftechnieken en schrijfdisciplines. Het kan een Masterclass dialoog schrijven zijn, een kinderverhaal schrijven, een column en we laten ons inspireren door schrijvers, kunstenaar en muziek. Iedere workshop is uniek!

Hoe zit het met feedback? De methode die we bij het Schrijfatelier gebruiken kent geen goed of slecht. De teksten worden met elkaar gedeeld. We luisteren naar elkaar en afhankelijk van het onderwerp geven we positieve feedback. Wil je meer verdieping dan is de cursus Kort Verhaal misschien iets voor jou. Daar werk je aan je eigen verhaal. De nieuwe cursus start in september.

Aantal deelnemers. De groepen hebben maximaal acht deelnemers. Hierdoor blijft de kwaliteit van de workshops gegarandeerd.

Gastdocent. Twee keer per jaar hebben we een gastdocent in huis die voor een andere of verdiepende input zorgt.

Pen en papier. Er wordt geschreven met pen en papier.

 

Data 2024:

In het najaar is er géén Schrijfatelier. Wel een inspirerende cursus Kort Verhaal (VOL) :  meer informatie 

 

Lestijden

Woensdag van 10.00 - 12.00 uur

Startdatum

Kosten

Kosten: Losse les € 20,00 euro

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Helena Jansz

Mijn aanbod

Mijn doel is inspireren, mijn passie en kennis delen, zodat ook anderen het plezier in schrijven ontdekken. Inspiratie komt uit mijn directe omgeving,
alles of juist niets kan de vonk voor een verhaal zijn. Van kleins af aan schrijf ik verhalen, brieven en dagboeken, altijd en overal. Na de Kunstacademie studeerde ik aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en maakte interviews en artikelen voor een fotoblad.

Info

Specialisme

  • Schrijfatelier (docent en oprichter)
  • Cursus Kort Verhaal
  • Diverse workshops op het gebeid van schrijven

Contact docent

Workshop Column

Cursus Kort Verhaal (VOL)