Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Schilderen met acryl voor beginners en gevorderden.

Docent: Bert Maurits

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

De Haarlemse kunstschilder en docent schilderkunst Bert Maurits geeft sinds kort zijn workshops schilderen ook in Zaandam. Maurits afgestudeerd aan de Haagse kunstacademie (KABK) met als specialisatie tekenen en schilderen, werkt als kunstschilder gestaag aan een groeiend oeuvre waarmee hij regelmatig in de regio maar ook landelijk, exposeert.
Elke donderdagmiddag geeft hij een schildercursus in Fluxus, de culturele broedplaats van Zaandam en het goede nieuws is dat hij nog plek heeft in zijn cursus. Bert: “Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.”Er wordt geschilderd met acrylverf en de onderwerpen variëren van stilleven en landschappen tot portretten. Zowel beginnende als gevorderde schilders zijn op hun plek in de cursus van Bert: “Deze workshops zijn niet alleen een mooi vertrekpunt om te gaan schilderen, ze helpen je ook op weg om je eigen stijl te ontwikkelen. Verder word er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de kunst, de verschillende stromingen en leer je nieuwe technieken. Dus aarzel niet, laat die kwasten maar rammelen en schrijf je in.”
Twijfel je nog? Doe mee met een (gratis) proefles!

Lestijden

Elke donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur,

Startdatum

donderdagmiddag 17 september.

Kosten

15 euro per dagdeel.

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Bert Maurits

Mijn aanbod

De kunstenaar Bert Maurits (1960), wonend en werkend in Haarlem, koos na 13 ambachten en minstens net zoveel ongelukken in 1990 toch voor zijn grote liefde: De Schilderkunst.
Hij studeerde af aan de Haagse kunstacademie (KABK) met als specialisatie tekenen en schilderen. Sindsdien werkt hij als kunstschilder gestaag aan een groeiend oeuvre waarmee hij regelmatig in de regio maar ook landelijk, exposeert.
Maurits put uit het reservoir van bestaande schildersstijlen om tot een mix te komen die raakvlakken heeft met zowel het Neo expressionisme als street- en popart. De thematiek binnen zijn werk zijn in de regel mensfiguren en portretten.
Het thema zelfs is vaak alleen maar de aanleiding om de penselen te laten roffelen en aan het werk te gaan. Zijn onderwerpen liggen hem na aan het hart en zijn een directe weergave en reactie op zijn dagelijkse leven. Zijn eigen verhaal is niets bijzonders maar juist daarom is zijn kunst voor iedereen te bevatten. Direct, persoonlijk en vol emotie.
Momenteel experimenteert hij, ook naar aanleiding van de workshops die hij organiseert, met abstracte schilderijen maar zijn hoofdthema blijven toch portretten. Deze koppen, geïnspireerd door foto’s uit zijn eigen archief, krant of bladen, schildert hij op oude PTT postzakken. Bij toeval kwamen deze een aantal jaren gelden in zijn bezit en hij besloot om deze grove jutte zakken als ondergrond voor zijn schilderijen te gebruiken. Soms is een deel van de postzak met zijn verweerde geschiedenis en iconen, nog te zien en herkennen en word zo onderdeel van het kunstwerk.

Info

Specialisme

  • Schilderen met Acrylverf.
  • Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los. De Haarlemse kunstenaar, Bert Maurits, brengt je de beginselen van het schilderen met acryl verf bij. De onderwerpen variëren van stilleven, landschappen tot zijn eigen specialisme; Portretten.
  • Deze workshops zijn niet alleen een mooi vertrekpunt om te gaan schilderen, ze helpen je ook op weg om je eigen stijl te ontwikkelen. Verder word er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de kunst, de verschillende stromingen en leer je nieuwe technieken. Dus aarzel niet, laat die kwasten maar rammelen en schrijf je in.

Contact docent