Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Samenspelen

Docent: Eric Boeren

U speelt een instrument en hebt u zin om met andere mensen samen te spelen? In muziek is er niets leuker dan dat. Samenspelen is niet moeilijk en je hoeft niet per sé over een geweldige techniek te beschikken. Je moet wel de juiste instelling hebben. Ongetwijfeld kent u de Beatles-hit “Yesterday”. Je zou maar de eerste vioolpartij hebben moeten spelen daar in de Abbey Road studio: na 1 minuut en 41 seconden mag je drie maten lang een hoge A spelen. Dat is alles. Menig violist zou een moord gedaan hebben om daar die noot te hebben mogen spelen. Zachtjes inkomen, aanzwellen in volume en weer zachter worden. Simpel en effectief samenspel.
In mijn ensemblelessen zal ik aandacht besteden aan samenklanken, dynamiek, de juiste tempokeuze en misschien wat improvisatie. Ik zal repertoire-voorstellen doen. Er zal zeker ook ruimte zijn voor ‘verzoeknummers’. Ik zal de stukken zo aanpassen dat alle deelnemers mee kunnen doen.
Open voor iedereen. Voor alle instrumenten. Voor jong en oud.

Een cursus duurt 10 lessen en we sluiten de cursus af met een concert in de Jan Pasveer zaal. Bij meer dan 15 deelnemers zal ik de groep in twee splitsen.

 

Lestijden

maandag 20:00-22:00

Startdatum

6 September 2021

Kosten

€125 (inclusief BTW) voor 10 lessen

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Eric Boeren

Mijn aanbod

Eric Boeren is jazztrompettist en een ervaren band- en workshopleider. Hij heeft meer dan 50 arrangementen gemaakt voor zijn groep All Ellington. Meer dan 70 van zijn composities zijn op cd’s van Available Jelly en zijn eigen Eric Boeren Quartet uitgebracht. Hij heeft 10 jaar lang de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht in Amsterdam begeleid en van repertoire voorzien. Hij geeft sinds 2004 ieder jaar een week zomerworkshop in het Zwitserse Arosa.

Info

Specialisme

  • samenspel

Contact docent