Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Illustratie Atelier

Docent: Myra Emmen Riedel

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Als illustrator en kunstenaar ben je vaak alleen aan het werk en is het lastig om aan opdrachten te komen. Daarom is het fijn om gelijkgestemde om je heen te hebben 0m je een stapje verder  te helpen in je maakproces.

Tijdens het Illustratie Atelier  kan je werken aan je portfolio, aan deadlines, een project en is het vooral de bedoeling dat je elkaar inspireert en daardoor groeit.

Ik ben illustrator van prentenboeken en geef nu 5 jaar de cursus ' illustreren in verschillende technieken' Ik merk dat veel mensen het heerlijk vinden om samen te creëren en elkaar te inspireren en door elke week bij elkaar te zijn een stok achter de deur te hebben om te tekenen en te illustreren. Ik heb aardig wat ervaring met deadlines, illustreren voor boeken, contact met uitgevers en ik zou graag illustratoren willen helpen om een stap verder te komen in hun maakproces.

Op het Illustratie Atelier gaan we aan de slag met jouw project en begeleidt ik jullie in jullie proces. We gaan vooral veel plezier hebben in het maken en vooral elkaar inspireren en van elkaar leren.

 

 

 

 

 

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Myra Emmen Riedel

Mijn aanbod

Toen ik klein was tekende ik al heel veel. Dat is eigenlijk nooit gestopt. Met het illustreren bij een verhaal begon ik op mijn 14de. Mijn nichtje schreef veel verhalen en daar mocht ik illustraties bij maken. Daarna bleef ik fantasievolle tekeningen maken waar een verhaal bij verteld kan worden. Tijdens mijn opleiding en stages op de Breitner Academie (Docent beeldende vorming- Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende materialen. Daar heb ik geleerd dat je niet bang hoeft te zijn om nieuwe dingen te proberen ook al mislukt het soms. Uit mijn ervaring blijkt dat mensen het liefst willen doen wat ze al kunnen (comfort zone). Maar door open te staan voor andere mogelijkheden kom je er achter dat je meer in je hebt dan je denkt. Dit doel wil ik bereiken in mijn lessen.

Ik kom zelf uit de Zaanstreek en ken fluxus vanaf mijn 12de. Eerst theater gedaan, daarna op mijn 18de gitaarles en nu zelf aan de slag als beeldend docent op Fluxus. Momenteel ben ik bezig een prentenboek te illustreren en zou ik er graag nog een paar willen maken om vervolgens uit te geven.

Ik geef workshops en cursussen aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

Info

Specialisme

  • Illustratie, kunstlessen voor kinderen, kartonnen sculpturen

Contact docent

Illustreren in verschillende technieken

Prentenboek Illustreren