Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Musical Academy

Docent: FluXus Plus

Doelgroep

Kinderen (t/m 12 jaar)
Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek
Over de Fluxus Musical Academy

De Musical Academy bestaat uit een groep talentvolle gevorderde amateurspelers, zangers en dansers in de leeftijd van 9 tot 90 jaar. Wij bieden je de kans om je talenten te ontwikkelen en geven je de mogelijkheid om mee te doen aan mooie projecten. Denk aan het meespelen in (korte) films en het meedraaien in semi-professionele theater- en musicalproducties. Je werkt wekelijks met een gerenommeerd team van vakdocenten. Dit seizoen (2023-2024) maken we twee voorstellingen voor “De Stad" waar jij aan mee kunt doen. Eerdere succesvolle voorstellingen zijn: ‘Code Monet’, ‘Het Geheim van de Zaanstreek’ en ‘De WestZijdStory'. Volg ons op Facebook en/of Instagram.

Productie 2023: De Saense Chocoladefabriek

Speeldata: 21 en 22 oktober 2023
Locatie: In en rondom de Verkadefabriek in Zaandam

Deze korte mini-musical “De Saense Chocoladefabriek” is een bewerking op het bekende verhaal van Roald Dahl over een chocoladefabriek. In deze versie opent de wereldberoemde Victor Verkade (Willy Wonka) samen met de “Meisjes en de Mannen van Verkade" (Oempa Loempa’s) speciaal in het weekend van 21 en 22 oktober 2023 de deuren van de Verkadefabriek aan de Westzijde. Het publiek wordt rondgeleid door de fabriek en laat zich onderdompelen in een bad vol met warme chocolade en overladen door zang, dans en theater, uitgevoerd door de spelers van de Musical Academy.

De Musical Academy voert deze mini-musical uit in opdracht van IFIKZ en is onderdeel van het Festival Zaanse Industriecultuur.

Productie 2024: Het Zaans Ontzet

Speeldata: 17 t/m 21 mei 2024
Locatie: Speciale locatie in de Zaanstreek

Eigentijdse muziektheatervoorstelling over het heden en verleden die speciaal wordt geschreven voor 50 jaar Zaanstad. Wij nemen het publiek 450 jaar mee terug naar de Tachtigjarige oorlog en de strijd die werd geleverd tegen de Spanjaarden. We laten de toeschouwers realiseren dat opeens niets meer hetzelfde is. Vriendschap, vertrouwen en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. Oorlog zet alles op zijn kop en zet de verhoudingen op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Je ogen sluiten, doelbewust kiezen voor de vijand? Een voorstelling over vechten voor vrijheid, ongelijkheid en overwinning en... het vieren van PinksterDrie.

Audities: 11 en 18 september 2023

Wil jij meedoen aan onze producties? Dat kan!

Wij zoeken ervaren amateurspelers, dansers en zangers voor het ensemble en voor de tekstrollen van 9 tot 90 jaar. Aanmelden? Stuur een mail aan: productie@fluxus.nl met daarin je naam, leeftijd, ervaring en een recente foto. Bij aanmelding ontvang je de planning, lees deze goed door en weet dat je voor deelname aan de Musical Academy alle repetities, doorlopen en voorstellingen aanwezig dient te zijn.

Kosten

• Deelnemers vanaf 14 jaar betalen € 325,- (vanaf 21 jaar wordt er 21% btw berekend)
Repetities, maandagavond: 19.00 - 22.00 uur. Daarnaast zijn er regelmatig doorlopen in het weekend.
Lees de planning die je ontvangt goed door. Het is mogelijk dat je vrij van school of werk moet vragen om mee te kunnen doen.

• Kids deelnemers: 9 t/m 13 jaar betalen € 175,-
Repetities, maandagavond: 18.00 - 20.00 uur. Daarnaast zijn er regelmatig doorlopen in het weekend.
Lees de planning die je ontvangt goed door. Het is mogelijk dat je vrij van school moet vragen om mee te kunnen doen.

Kortingsregeling: Leerlingen van 14 t/m 21 jaar die nog een andere jaarcursus bij een netwerkdocent van FluXus volgen kunnen gebruik maken van de kortingsregeling. Vraag naar de voorwaarden door.

Creatives

Daphne Groot, zangdocent en zangcoach. Studeerde af aan het conservatorium en was te zien in o.a. Crazy Shopping en Mammoet. Ze spreekt stemmen in voor: Nickelodeon, Zapp en Disney Chanel. Ze speelt en zingt mee in de producties van: Andermans Veren Live en bij Theater Gnaffel. “Van een lied een persoonlijk verhaal maken, dat is een intensief proces. Daar help ik je graag bij."

Majanka Fröhlich, tekstschrijver en regisseur. Studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in o.a.: De honderd en één Dalmatiërs, De Tovenaar van Oz, Alleen op de Wereld en De Griezelbus. Ze regisseert, presenteert, acteert en schrijft. “Met theater wil ik het hart en het hoofd raken. Als dat lukt dan heb je de ultieme theaterbeleving.”

Verder werken we samen met een team professionals uit verschillende vakgebieden o.a. tekstschrijvers, choreografen, decor- en kostuumontwerpers, spelcoaches, technici en muzikanten.

Lestijden

Maandag 18.00 - 20.00 uur
(9 t/m 13 jaar)

Maandag 19.00 - 22.00 uur
(vanaf 14 jaar)

Startdatum

Audities: 11 en 18 september 2023

Kosten

€ 325,-
voor deelnemers vanaf 14 jaar

€ 175,-
voor Kids deelnemers (9 t/m 13 jaar)

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

FluXus Plus

Mijn aanbod

Naast de cursussen die door docenten worden aangeboden, organiseert FluXus zelf ook zogenaamde 'meerwaarde activiteiten' om het culturele aanbod in de Zaanstreek te verrijken.

Dit kunnen bijvoorbeeld samenspeelgroepen zijn, concerten, festivals, talentklassen, voorbereidend muziekonderwijs, exposities of grotere producties. De musicalproducties die je kent vanuit het Zaantheater zijn een goed voorbeeld hiervan.

Deze Plus-activiteiten worden als 'cursus' gepresenteerd. Inschrijven verloopt - indien nodig - via deze site.

Info

Specialisme

  • Plus-activiteiten

Contact docent

Gouden Dans

Zaanse beeldbrigade

Lessen en examens muziektheorie

De Muziektrein

De FluXus Band

FluXus Productieteam