Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Musical Academy

Docent: FluXus Plus

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek
Over de Fluxus Musical Academy

De Musical Academy bestaat uit een groep talentvolle gevorderde zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd van 6 tot 60 jaar. De leerlingen volgen extra lessen om hun talenten verder te ontwikkelen waardoor ze op een hoger niveau komen, ze krijgen o.a. de kans om mee te doen aan deze semiprofessionele productie in de prachtige grote zaal van het Zaantheater. Eerder succesvolle voorstelling; ‘De Saense Chocoladefabriek’, ‘Code Monet’ en ‘Het Geheim van de Zaanstreek’. Volg de De FluXus Musical Academy op Facebook en/of Instagram.

Productie 2021/2022: De Zaanse avonturen van Pinokkio

FluXus familiemusical, in de grote zaal van het Zaantheater 28 en 29 mei 2022

Dit verhaal gaat over een jongen die niets liever wil dan erbij horen maar al gauw merkt dat hij ‘anders’ is. Pico komt komt tot leven bij een Zaanse poppenmaker in een oude houtmolen. Hij kan niet wachten om de buitenwereld te ontdekken en die blijkt anders dan verwacht… of eigenlijk blijkt hijzelf anders dan verwacht. Deze hedendaagse bewerking laat zien dat juist de buitenbeentjes, de doorzetters het verschil kunnen maken door zichzelf te zijn. Een musical over verwondering, doorzettingskracht en acceptatie. Pico: 'ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn.'

Een verrassend en actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Deze familiemusical vertelt het levensverhaal van een buitenbeetje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan. Uitgevoerd door ruim 100 Zaanse talenten die zingen, dansen en acteren. Begeleid door een live orkest.

Audities

Volwassenen cast: Wij zijn opzoek naar sterke en gevorderde amateurspelers, zangers en dansers die mee willen doen aan deze productie. Auditiedatum 30 augustus 2021. Lees meer en meld je aan

Kids- ensemble: We zoeken enthousiaste kinderen van 7 t/m 12 jaar die kunnen zingen en dansen. Ze verzorgen de edelfiguratie en spelen, dansen en zingen mee in een aantal grote groepsstukken. Auditiedatum 19 september 2021. Lees meer en meld je aan 

Docententeam

Daphne Groot, zangdocent en zangcoach

Studeerde af aan het conservatorium en was te zien in o.a. Crazy Shopping, Wij Nederlanders en Mammoet.  Ze spreekt stemmen in voor:  Nickelodeon, Zapp en Disney Chanel. Heeft een kleinkunstduo: Loes en die Kleine en speelt mee in: Andermans Veren Live “Van een lied een persoonlijk verhaal maken, dat is een intensief proces. Daar help ik je graag bij."

Majanka Fröhlich, speldocent en regisseur

Studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in o.a.: De honderd en één Dalmatiërs, De Tovenaar van Oz, Alleen op de Wereld, De Griezelbus en verschillende producties van De Efteling.  Ze schrijft teksten voor diverse theatervoorstellingen waar ze het erfgoed en de geschiedenis een belangrijke rol laat spelen in haar regie.“Met musical wil je hart en hoofd raken. Als zang, dans en spel met elkaar verbindt, heb je de ultieme theatervorm.”

Linda Kok en Suus Kranenburg, choreorgrafie

Lestijden

Maandag 19.00 - 22.00 uur

Startdatum

september 2021

Kosten

€325,- (excl btw vanaf 21 jaar)

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

FluXus Plus

Mijn aanbod

Naast de cursussen die door docenten worden aangeboden, organiseert FluXus zelf ook zogenaamde 'meerwaarde activiteiten' om het culturele aanbod in de Zaanstreek te verrijken.

Dit kunnen bijvoorbeeld samenspeelgroepen zijn, concerten, festivals, talentklassen, voorbereidend muziekonderwijs, exposities of grotere producties. De musicalproducties die je kent vanuit het Zaantheater zijn een goed voorbeeld hiervan.

Deze Plus-activiteiten worden als 'cursus' gepresenteerd. Inschrijven verloopt - indien nodig - via deze site.

Info

Specialisme

  • Plus-activiteiten
  • Gitaar

Contact docent

Carols From Scratch

Gouden Dans

Zaanse beeldbrigade

FluXlab

Maakclub in het FluXlab

Lessen en examens muziektheorie

De Muziektrein

De FluXus Band

FluXus Productieteam