Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

Musical Academy

Docent: FluXus Plus

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek
Musical Movie

Deze cursus is voor iedereen vanaf 13 jaar die al wat ervaring heeft en/of elders lessen volgt en zichzelf willen blijven ontwikkelen. We gaan werken aan een echte Musicalfilm! Er komt een script, iedereen krijgt een eigen rol en we studeren met de verschillende groepen de nummers en choreografieën in. Alle onderdelen; zangnummers, choreografieën en spelscenes worden samengevoegd zodat er één verhaal ontstaat dat wordt opgenomen door een professionele cameraploeg. Tijdens deze cursus werk je in een klein team aan je eigen talentontwikkeling. Je krijgt praktijklessen zang, dans en spel van vakmensen die werkzaam zijn in de musical- en theaterwereld.

Aanmelden

Voor de Musical Academy dien je een digitale auditie te doen (uiterlijke auditiedatum 22 februari).

Maak een filmpje waarin je:
Voor de Musical Academy dien je een digitale auditie te doen. Maak een filmpje waarin je:
1. Jezelf op een theatrale/ludieke manier voorstelt. Vermeld daarin je naam, leeftijd, en ervaring.
2. Een liedje zingt. Dit mag van alles zijn; een simpel kinderliedje, een popnummer, een rap of een musicalsong.
3. De dansopdracht uitvoert. Er is een aparte pracht voor kids & volwassenen (jonger dan 13 of ouder dan 18 jaar) en voor tieners (tussen de 13 en 18  jaar).  Deze vind je onderaan deze pagina. Maak twee opnames, waarin je (1) alleen de choreografie danst en (2) de choreografie danst én het nummer playbackt.

Stuur je video naar productie@fluxus.nl. Er wordt niet gekeken naar de kwaliteit van het filmpje, maar naar je enthousiasme en talent.

Over de Musical Academy (voorheen de FluXus musical productiegroep)

De FluXus musical productiegroep bestaat uit 30 (licht-)gevorderde zang-, dans- en theaterleerlingen van FluXus in de leeftijd van 13 tot 60 jaar. Om het jaar staan zij op het podium van de Zaantheater met een grote interdisciplinaire productie met meer dan 150 amateurkunstenaars en vrijwilligers. De groep heeft de afgelopen jaren veel succesvolle musicals gespeeld, zoals Het Geheim van de Zaanstreek, Code Monet en De Saense Chocoladefabriek. Volg de De FluXus musical productiegroep op Facebook en/of Instagram.

Vast docententeam

Giovanni van Gom, dansdocent en choreograaf

Studeerde af als uitvoerend danser. Hij is musicalartiest en was te zien in o.a. Tarzan, Dream Girls, The Color Purple en Hair. Gio maakt choreografieën voor verschillende (video)producties en zingt mee in het meest bekroonde gospel koor: ZO!Gospel Choir “Ik ga samen met de leerling opzoek naar de intrinsieke motivatie, als je die vindt stroomt alles."

Daphne Groot, zangdocent en zangcoach

Studeerde af aan het conservatorium en was te zien in o.a. Crazy Shopping, Wij Nederlanders en Mammoet.  Ze spreekt stemmen in voor:  Nickelodeon, Zapp en Disney Chanel. Heeft een kleinkunstduo: Loes en die Kleine en speelt mee in: Andermans Veren Live “Van een lied een persoonlijk verhaal maken, dat is een intensief proces. Daar help ik je graag bij."

Majanka Fröhlich, speldocent en regisseur

Studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in o.a.: De honderd en één Dalmatiërs, De Tovenaar van Oz, Alleen op de Wereld, De Griezelbus en verschillende producties van De Efteling.  Ze schrijft teksten voor diverse theatervoorstellingen waar ze het erfgoed en de geschiedenis een belangrijke rol laat spelen in haar regie.“Met musical wil je hart en hoofd raken. Als zang, dans en spel met elkaar verbindt, heb je de ultieme theatervorm.”

Lestijden

Maandag 19.00 - 22.00 uur

Startdatum

1 maart 2021 tot de zomervakantie

Kosten

De prijs voor het volgende blok wordt: 200,- (excl btw vanaf 21 jaar).

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

FluXus Plus

Mijn aanbod

Naast de cursussen die door docenten worden aangeboden, organiseert FluXus zelf ook zogenaamde 'meerwaarde activiteiten' om het culturele aanbod in de Zaanstreek te verrijken.

Dit kunnen bijvoorbeeld samenspeelgroepen zijn, concerten, festivals, talentklassen, voorbereidend muziekonderwijs, exposities of grotere producties. De musicalproducties die je kent vanuit het Zaantheater zijn een goed voorbeeld hiervan.

Deze Plus-activiteiten worden als 'cursus' gepresenteerd. Inschrijven verloopt - indien nodig - via deze site.

Info

Specialisme

  • Plus-activiteiten
  • Gitaar

Contact docent

Zaanse beeldbrigade

FluXlab

Maakclub in het FluXlab

Theorielessen en muziekexamens

De Muziektrein

De FluXus Band

FluXus Productieteam