Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

EROS IN DE KUNST

Docent: kitty Weber

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Inspiratielezing en twee workshops bij Fluxus. 

Drie kunstenaars bieden een unieke middag. Het programma bestaat uit een lezing waarna de deelnemer de keuze heeft om, met de inspiratie die hij/zij heeft opgedaan, te gaan schrijven of te boetseren.

Lezing: Joanne Zegers (maximaal 30 personen)

In deze zinnenprikkelende lezing kijk je, vanuit het oog van de kunstenaars door de eeuwen heen, naar het menselijk lichaam. Hoe hebben ze het afgebeeld en met welke doelen: om te verleiden, te verhalen en om ons mee te nemen in de wereld van Eros, de god van de liefde. Naast verleiding ligt de focus op cultuur, context en de geschiedenis van de kunst.

Schrijfworkshop: Helena Jansz (maximaal 8 personen)

Verleiding vangen in taal en verleiden met taal. Dat zijn de uitgangspunten van deze workshop. Leef je uit in een kort verhaal of schrijf een brief aan iemand van wie je houdt  of wordt het een gedicht? De docent biedt een programma dat houvast geeft en waarin je het thema tot in detail uitwerkt. Voorbeelden uit de wereldliteratuur bieden meer inspiratie.

Boetseerworkshop: Kitty Weber (Maximaal 8 personen)

Met de inspiratie die je in de lezing over vorm, houding en compositie hebt opgedaan begint jouw zoektocht. Het frame staat al voor je klaar en in twee uur boetseer je het menselijk lichaam naar een verleidelijk eindresultaat. De docent heeft beeldmateriaal als voorbeeld of om meer inspiratie op te doen.

 

Lestijden

Workshop: Lezing: 13.30 - 14.30 uur en aansluitend (na een pauze van 30 min.) de workshop schrijven (max. 8 personen) of boetseren (max. 8 personen) :15.00 - 17.00 uur

Startdatum

Datum: ? 2023
? 2023

Kosten

De lezing bijwonen 10,- euro
De lezing inclusief workshop schrijven of boetseren 20,- euro. Aanmelden en reserveren: klantenservice@fluxus.nl

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

kitty Weber

Mijn aanbod

Creatief geboren!
Na mijn loopbaan als docent/begeleider bij het Psychologisch Pedagogisch Instituut Amsterdam, heb ik samen met Paul Vermeulen in 1998 EWE Meubelmakersstudio opgezet. Vanaf 2021 gaan wij verder als EWE Studio.
En vanaf 2006 werk ik als Beeldend Vormgever (in steen, klei, gips, kunststof hout of textiel) zelfstandig en in opdracht.
Naast diverse workshops geef ik samen met Paul Vermeulen de houtsnij workshop in vers hout.

Na een zoektocht en het volgen van diverse lange- en intensieve korte cursussen/ bij(scholing)en: o.a. de Beeldhouwschool in Amsterdam (voornamelijk in hardsteen gewerkt) o.a. begeleid door Beeldend Kunstenaar/Beeldhouwer Leo van den Bos. Particulier portrettekenen en modeltekenen met naaktmodel gegeven door docent en Beeldend Kunstenaar Marijke Cosse. Masterclass houtsnijden door Wille Sundqvist. Boetseren en tekenen met naaktmodel op de Wackersacademie (docent/beeldend Kunstenaar Ramaz Goiatti) Intensieve workshop anatomie (Alexander Kafoussias Industrial Designer/beeldhouwer) en boetseren met naaktmodel (docent/beeldend kunstenaar Sanne van Tongeren) op de Figura Academie.

Info

Specialisme

  • Boetseren en werken in steen.

Contact docent