Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Documentaire film maken

Docent: Annebel Huijboom

Doelgroep

Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Inleiding

Loop je al langer rond met een idee voor een documentaire, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? In deze cursus maak je een korte documentaire of het begin van een langere documentaire. Ook als je gewoon meer wilt weten over het maken van een documentaire ben je welkom! Tijdens de cursus ontwikkel je, je eigen idee in samenwerking met andere deelnemers en de docent. Met hulp ga je vervolgens zelf onderzoek doen, bereid je opnames voor en houd je interviews.

Wat doe je?

Je leert de beginselen van het filmen: hoe kies je een onderwerp? Hoe bereid je je voor? Hoe maak je een goed interview? Hoe kun je effectief met beeld en geluid een verhaal vertellen? En hoe realiseer je een goede belichting, camerawerk en montage? Er wordt veel praktisch geoefend met camera en montage. Ook kom je meer te weten over de geschiedenis van de documentaire en over de verschillende documentaire genres en stijlen.

Bijzonderheden

Houd er rekening mee dat je enig huiswerk hebt; tussen de lessen heb je tijd nodig om met elkaar te filmen en te monteren. Ook moet je in het bezit zijn van een laptop en een camera.

Aan het einde van de cursus organiseert Fluxus een screening van de gemaakte films. Je hebt zo je eigen première!

Deze cursus begint op 10 mei 2023 (bij minimum aanmelding van 6 deelnemers).

Deze cursus wordt opnieuw gegeven in het najaar van 2023. Stuur een berichtje bij interesse!

Lestijden

woensdag 19.30-21.30

Startdatum

10 mei 2023

Kosten

€265 (incl BTW) voor 10 lessen

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Annebel Huijboom

Mijn aanbod

Mijn naam is Annebel Huijboom en ik ben documentaire filmmaker en cultureel antropoloog. Ik ben werkzaam voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en combineer dit met mijn freelance documentaire opdrachten. Mijn opdrachten zijn divers, maar gaan wel altijd over maatschappelijke kwesties zoals migratie, radicalisatie en klimaatverandering.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam, met een specialisatie in nieuwe media. Daarnaast heb ik Culturele Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

In de cursus Documentaire zal ik je begeleiden om je eigen film te maken. In mijn lessen streef ik ernaar dat iedereen zich vrij voelt om zijn/haar eigen ideeën te kunnen ontwikkelen tot een documentaire. De een werkt graag vanuit een probleemstelling, de ander vanuit de mensen die hij/zij ontmoet heeft. Iedere cursist komt voor uitdagingen te staan bij het maken van beelden. Door deze samen te bespreken word je gestimuleerd om je verder te ontwikkelen. Goed leren kijken is een belangrijk onderdeel van mijn lessen, daarom laat ik ook regelmatig filmfragmenten zien die we analyseren.

Info

Specialisme

  • Film
  • Fotografie
  • Documentaire
  • Digitale Media

Contact docent

Scenario schrijven voor documentaire