Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

Cursus edelsmeden

Docent: Sacha Ofman

Doelgroep

Jongeren (12+)
Volwassenen

Niveau

Beginner
Iets gevorderd
Gevorderd

Waar

Zaandam Verkadefabriek

Als je meer wilt leren over het mooie ambacht edelsmeden en zelf (zilveren) sieraden maken wilt maken is de cursus iets voor jou.

De cursus edelsmeden bestaat uit blokken van 10 wekelijkse lessen en is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor sieraden en het edelsmidsambacht.

In de cursus komen de edelsmeed technieken zoals zagen, vijlen, smeden, buigen, solderen, schuren en polijsten aan bod. Het ontwerpproces komt hierbij ook aan de orde en door de individuele aanpak is de cursus edelsmeden geschikt zowel beginners als gevorderden.

Je start met een basisopdracht en gaat daarna je eigen ontwerpen maken en wordt daarbij natuurlijk begeleid tot een succesvol eindresultaat.

Het cursusgeld is incl. gebruik van gereedschap, de basis materialen messing en koper, koffie en thee. Edelmetalen zijn niet bij de prijs inbegrepen, maar kunnen eenvoudig zelf worden aangeschaft.

Of doe eerst de kennismakingscursus van 3 lessen voor 100 euro inclusief materiaal. Dan maak je een zilveren ring met een edelsteen.

De lessen zijn op:
maandagochtend 9.30 - 12.00
maandagavond 19.00 - 21.30 VOL!
vrijdagochtend 9.30 - 12.00
*nog onder voorbehoud
De lessen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Lesblok al gestart? Geen probleem, want instromen kan altijd. Je betaald dan vooraf voor het aantal lessen die je nog volgt in het lopende lesblok. (27,50 euro per les)
In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Neem gerust contact op als je vragen hebt over de workshops en cursussen.

Lestijden

maandagochtend 9.30 - 12.00 maandagavond 19.00 - 21.30 = VOL! vrijdagochtend 9.30 - 12.00

Startdatum

Het nieuwe lesblok van 10 lessen start 2 november 2020 (maar instromen kan op elk moment.)

Kosten

10 lessen van 2,5 uur € 275.-  of 20 lessen van 2,5 uur € 522.50 (1 gratis)

Inschrijven
Contact met docent

Inschrijven

Contact met docent

Ervaringen

Geen reviews beschikbaar

Deel je ervaring

Sacha Ofman

Mijn aanbod

Mijn naam is Sacha Ofman en ik ben al 20 jaar edelsmid/sieraadontwerpster. Op jonge leeftijd wist ik al wat ik wilde worden en op mijn 17e startte ik met de opleiding goud- en zilversmeden aan de inmiddels opgeheven Vakschool voor Edelsmeden te Amsterdam.
Het lesgeven geeft mij veel voldoening, omdat het gaaf is om te zien hoe mensen groeien en zich de soms lastige technieken gaandeweg eigen maken. Edelsmeden is een stoer ambacht: metaalbewerking in het mini met glanzende draagbare kunststukjes als resultaat.
En geschikt voor iedereen, want je werkt op je eigen tempo en naar eigen ontwerp
Zelf leer ik ook nog bij dankzij mijn cursisten, door het meedenken en oplossingen vinden voor de technische hoogstandjes!

Info

Specialisme

  • Edelsmeden

Contact docent

Workshop edelsmeden