Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Casper Groep wint

Prinses Christina Compositie Concours

17.11.2020

14 November was de online bekendmaking van de prijswinnaars van het Prinses Christina Compositie Concours 2020. Casper(14 jaar, Krommenie) is leerling uit de Talentklas van Fluxus en componeert al muziek sinds zijn 7e. Hij deed dit jaar mee en won eerste prijs in zijn leeftijdscategorie.

Door de situatie rondom corona konden componisten online een filmpje insturen. Juryvoorzitter Wim Henderickx sprak in de video zijn waardering uit over zijn muziekstuk. “Casper heeft een hele mooie, zoekende klankenwereld. Hij zoekt naar dramatiek en ontwikkeling van de muziek. Iemand die heel goed nadenkt over de muzikale bouwstenen van een compositie.”

De prijs bestaat onder meer uit een masterclass bij een Nederlandse componist naar keuze. Ook wordt Caspers stuk voor cello, klarinet en piano in 2021 uitgevoerd bij de Pacificatielezing in het stadhuis van Gent. Bekijk en beluister hier Caspers winnende muziekstuk.

Het Prinses Christina Compositieconcours wordt om de twee jaar georganiseerd. Het biedt een podium aan componisten van 12 tot 22 jaar. Inmiddels is ook het klassieke Prinses Christinaconcours voor uitvoerende musici van start gegaan. Ook hiervan vinden de voorrondes online plaats: jongeren kunnen tot 22 januari een muziekvideo insturen. Meer info en inschrijven