Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Home Voor jou Onderwijs Zorg & Welzijn Huren

Zorg & Welzijn

Theatergroep Odion/Fluxus

Odion en FluXus hebben samen een theatergroep opgezet. Doel is cliënten andere vormen van dagbesteding te bieden, waardoor zij andere vaardigheden dan gewoonlijk ontwikkelen.  Sinds 2018 werken cliënten van Odion samen aan theater.

Ze leren spelen onder begeleiding van een theaterdocente en werken naar een theaterstuk toe rond een relevant thema. Ze treden daarmee op, bijvoorbeeld op de Zaanse Uitmarkt of tijdens een afscheid van een medewerker van Odion in het Zaantheater. De deelnemers leren hun eigen grenzen en mogelijkheden kennen en verleggen, ze luisteren naar elkaar, treden op en werken zo aan hun zelfvertrouwen.

Ze leren ook om zich uit te drukken op een theatrale manier. De theaterdocent is hiervoor cruciaal. Deze wordt door FluXus gezocht en ingezet. De cliënten werken in de theaterzaal van FluXus en dat geeft een serieus karakter aan de activiteit.

Daarnaast bouwen Odion en FluXus de onderlinge samenwerking verder uit naar meerdere kunstdisciplines zoals beeldende vorming.

Door Corona heeft de groep lang niet bij FluXus kunnen werken. De hoop is om vanaf augustus 2021 weer in de Pasveerzaal te kunnen starten. Er wordt toegewerkt naar een nieuwe productie die (toepasselijk voor de Zaanstreek) de Koekjesfabriek gaat heten.