Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor werd op 1 april 1993 opgericht en het telt 25 leden. Het staat onder de deskundige leiding van Sergé Latychev.

Wat we doen

Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor werd op 1 april 1993 opgericht en het telt 25 leden. Het staat onder de deskundige leiding van Sergé Latychev. Het repertoire bestaat uit liturgische muziek uit de traditie van de Russisch orthodoxe kerk en volksliederen uit Rusland en de Oekraïne.

De eerste officiële presentatie van dit koor vond plaats tijdens het Prinsengracht concert van 1995. Het koor zong toen in het Russisch “Aan de Amsterdamse grachten” samen met de optredende pianist van dit concert Anatol Ugorski.

Naast regelmatige optredens in Nederland heeft het koor reeds drie concertreizen naar Rusland mogen maken.

In 1998 maakte het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor een concertreis naar Sint-Petersburg, waar zij onder andere optraden in de beroemde Kazan kathedraal en “de Kapella” de fameuze concertzaal bij de Hermitage, tezamen met het Academisch Vrouwenkoor van Sint-Petersburg.

In 2000 werd een concertreis naar Moskou ondernomen, waar men een serie schitterende concerten gaf op o.a. de Universiteit van Moskou tezamen met het Moskous Staats Universiteitskoor en twee prachtige optredens in het Danilov Klooster en het kloostercomplex Troitse-Sergieva Lavra.

De laatste reis vond plaats in 2003 naar zowel Sint-Petersburg in verband met de festiviteiten rondom het 300 jarig bestaan van de stad, alsook naar Moskou, waar o.a. werd deelgenomen aan de plechtigheden rond de 700ste sterfdag van de heilige Danilov, patroon van de Russisch orthodoxe kerk. De recensies waren lovend.

Verder heeft het koor aan een aantal radioprogramma’s meegewerkt en vier CD’s opgenomen.

Een bijzondere vermelding betreft de adoptie van een kindertehuis te Pushkin, nabij Sint-Petersburg. Het koor maakt jaarlijks een bedrag over, los van de knuffels, kleding, schoeisel en medicijnen, die met koffers vol meegenomen worden op voormelde reizen

Vanuit het koor is een octet samengesteld, welke ingehuurd kan worden t.b.v. begrafenissen, crematies en uitvaartdiensten.

Voor wie

Hebt u interesse om lid te worden van het mannenkoor, dan is de procedure eenvoudig. Neem contact op met onze secretaris Theo van Goor via onderstaande contactgegevens. U wordt dan uitgenodigd te komen luisteren op de wekelijkse repetitieavond.

Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd van 19:30 tot 22:00 uur in het gebouw “Ons Lokaal” te Zaandam. (zie adres c.q route planner)

Besluit u om lid te worden, dan zal de dirigent een stemtest afnemen en bepalen in welke stemsoort u ingedeeld zult worden.

Ter ondersteuning van de partijkennis en zangtechniek zijn er “studie CD’s” beschikbaar.

U bent van harte welkom!! Bezoekadres: Westzijde 181 1506 GC Zaandam

Contactgegevens

Adres: Theo van Goor Roggebotstraat 39 1443 KL Purmerend
E-mail: thvgoor@dds.nl
Telefoon: 0299 – 428514

Links

Site: www.nhbm.nl
Facebook:
Youtube:

De leukste creatieve amateurs van de Zaanstreek