Koor Kaskedieze

Het internationaal folkloristisch Koor Kaskedieze uit Krommenie zingt al sedert 1989 met veel plezier liederen uit vele landen. Daarbij staan we onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jules Bart.

Wat we doen

De naam ‘Kaskedieze’ komt van een Zaanse uitdrukking. Het is een verbastering van het Franse ‘Qu’est-ce qu’il disait?’ Dat betekent ‘Wat zegt hij?’ Het is een toepasselijke naam voor het koor, omdat er zoveel in vreemde talen wordt gezongen.

Het van oorsprong folkloristische koor heeft in haar ruim 25-jarig bestaan een zeer veelzijdige repertoire opgebouwd. Warmbloedige klanken van de Balkan en de Russische steppen, hymnen uit de orthodoxe liturgie en liederen uit Israel worden afgewisseld met klassiekers uit Noord- en West-Europa.

Na een succesvolle lustrumviering in 2014 bereiden we ons voor op nieuwe uitwisselingen voor een Zeven Provinciën lustrum in 2019, met een zo internationaal mogelijk tintje. Bekijk vooral ons Facebook en Youtube filmpje voor een glimp van de sfeer van ons koor.

Voor wie

We hebben bijna 60 leden, maar we zouden graag wat meer mannen in onze gelederen hebben, en ook wel wat alten en (vrouwelijke:-) tenoren. We treden zo’n vijf tot tien keer per jaar op, onder andere op korenfestivals. Heel speciaal is altijd ons kerstconcert op de woensdag voor kerst in de Nicolaaskerk in Krommenie.

Contactgegevens

Adres: Weth Twaalfhovenstraat 34, 1911 HD Uitgeest 1911 HD Uitgeest
E-mail: info@kaskedieze.nl
Telefoon: 075-6212028

Links

Site: www.kaskedieze.nl/
Facebook: Kaskedieze 25 jaar
Youtube: Tebe pojem

De leukste creatieve amateurs van de Zaanstreek