Fanfarecorps Crescendo Assendelft

AMV-groep, Jeugdslagwerkgroep, Orkestopstapgroep, Slagwerkgroep en Fanfare…van jong tot oud voor ieder wat wils als het om de muziek gaat.

Wat we doen

Fanfare: De fanfare van Crescendo Assendelft bestaat sinds 1919 en telt tegenwoordig ongeveer 45 leden. 

In het orkest worden verschillende instrumenten bespeeld, namelijk bugel, trompet, trombone, bas, bariton, hoorn, sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon en baritonsaxofoon. 

Het repertoire bestaat uit zeer gevarieerde stukken. 

De fanfare organiseert elk jaar terugkomende evenementen zoals het Nieuwjaarsconcert, het Voorjaarsconcert en het Tripleconcert. In de afgelopen jaren werd van deze optredens veel werk gemaakt. 

(Jeugd)Slagwerkgroep De slagwerkgroep van Crescendo Assendelft bestaat sinds maart 2007 en bestaat uit ongeveer 10 leden. Na jarenlang als drumband door het leven te zijn gegaan, heeft de groep zich tijdens het voorjaarsconcert in 2007 als slagwerkgroep gepresenteerd. De omslag heeft niet alleen qua muziek veel verandert, de groep heeft een geheel nieuw imago door het nieuwe instrumentarium en de nieuwe uniformen. 

In de slagwerkgroep worden verschillende instrumenten bespeeld, denk aan snaredrums, bongo’s, conga’s, tom-toms, maar ook bezems, trappen, prullenbakken, kortom als er op geslagen kan worden en er komt een mooi geluid uit dan zal het gebruikt worden. 

Om de leerlingen ook in groepsverband te kunnen laten samenspelen en de opstap naar de A slagwerkgroep soepeler te laten verlopen, is in januari 2009 de jeugdslagwerkgroep opgericht. 

Het eerste optreden vond plaats tijdens het voorjaarsconcert, waar een hele show werd opgevoerd. Met emmers, bezems en kop en schotels werd het podium door de leerlingen onveilig gemaakt. Het was een groot succes! 

Ook bij het slagwerkfestival, dat de slagwerkgroep in juni 2009 voor het eerst organiseerde, droegen ze hun steentje bij met een spetterend optreden. 

Omdat er nog meer leerlingen bij zijn gekomen is ervoor gekozen om de jeugdslagwerkgroep op te splitsen. Per augustus is er een A, B en C slagwerkgroep! 

AMV-leerlingen Algemene Muziek Vorming met je Vriendjes is een cursus gericht op kinderen van 6 t/m 8 jaar. De kinderen zullen gedurende 1 of 2 jaar leren omgaan met muziek. De lessen worden 1x keer per week gegeven aan groepjes van 4 tot 10 kinderen. Na de cursus zullen de kinderen klaar zijn om een instrument te gaan bespelen. Tijdens de cursus zullen zij te maken krijgen met instrumenten, dans, ritme, het notenschrift en samenspel. Daarnaast zullen zij zichzelf presenteren aan elkaar en de ouders op speciaal georganiseerde thema-avonden. Het grote voordeel van deze cursus is dat de kinderen op vroege leeftijd om leren gaan met muziek en instrumenten. Omdat tijdens de cursus veel aandacht is voor welke instrumenten er in de orkesten worden bespeeld, kunnen kinderen een betere keuze maken voor een instrument. 

Lessen blaasinstrumenten: Koperen blaasinstrumenten Wil je bugel, hoorn, trompet, trombone, tuba, bas of euforium leren spelen, dan ben je bij Crescendo Assendelft aan het juiste adres. De lessen zijn elke week op de donderdagavond. Elke maand wordt er een gezamenlijke les georganiseerd met alle koperen blaasinstrumenten leerlingen. 

Contactgegevens

Adres: Dorpsstraat 535A 1566 BL Assendelft
E-mail: info@crescendo-assendelft.nl
Telefoon: 075-6425815

Links

Site: www.crescendo-oostzaan.nl
Facebook:
Youtube:

De leukste creatieve amateurs van de Zaanstreek