Humph

Het kwartet Humph begon z’n bestaan ruim zes jaar geleden met het spelen van muziek van Thelonious Monk. De vier muzikanten benaderden, met hun verschillende muzikale achtergronden, de composities van de grote Amerikaan meer naar de geest dan naar de letter. Open, fris, dwars, en met veel gevoel voor humor en avontuur. Het zijn slechts een paar treffende kwalificaties, die overigens nog steeds van toepassing zijn.

Inmiddels heeft de groep z’n repertoire flink uitgebreid. Eerst begon men met het toevoegen van een paar composities van de Nederlandse componist Theo Loevendie. Daarna volgde ook repertoire van Dollar Brand (Abdullah Ibrahim), Roland Kirk, Steve Lacy, Misha Mengelberg en Michiel Braam. En sinds kort staan er ook eigen werkjes op de lessenaars, die dezelfde ingang bieden tot de wonderbare wereld der improvisatie. Want als ergens de kracht van Humph ligt, dan is het daar. Vanuit die gedachte is de groep twee jaar geleden begonnen aan een serie concerten met gasten uit de jazz en ge├»mproviseerde muziek. Saxofonist Jan Willem van der Ham, trombonisten Wolter Wierbos en Joost Buis, trompettisten Eric Boeren en Angelo Verploegen, pianist Jurriaan Berger en tapdanseres Marije Nie deelden al eens het podium met het kwartet. Sinds kort timmert men ook aan de literaire weg, door een samenwerking met de dichters Hans Kuyper (stadsdichter van Zaanstad) en Hans Kloos (stadsdeeldichter van het Amsterdamse Westerpark). Humph is beschikbaar voor allerhande podia, en kan op een heel klein oppervlak grootse dingen doen. Ook is het mogelijk om de groep met een van bovengenoemde gasten te boeken, alles uiteraard in overleg, in verband met beschikbaarheid.

Humph bestaat uit:

Ditmer Weertman - altsaxofoon, klarinet Herman te Loo - sopraan- en tenorsaxofoon Joop Slager - bas Dirk van Leijden - drums

 

Contactgegevens

Adres: Saenredamstraat 45 1506 JR Zaandam
E-mail: herman.teloo@wxs.nl
Telefoon: 075-6125811

Links

Site: www.hermanteloo.nl
Facebook:
Youtube:

De leukste creatieve amateurs van de Zaanstreek