Erik Glijnis

Studenten zoeken steun voor de filmacademie afstudeerfilm ‘Onno de Onwetende’ via Voordekunst.

Regisseur Viktor van der Valk studeert dit jaar af aan de Nederlandse Film Academie met zijn film “Onno de Onwetende”. Hij realiseerde het script samen met scenarist Jeroen Scholten van Aschat. De film wordt geproduceerd door Hanne Sinninghe en Erik Glijnis. De rest van de crew komt overeen met het team waarmee zij hun derdejaarsfilm “Steen” hebben gemaakt.

Onno de Onwetende gaat over Onno, een jongen met veel vragen maar weinig antwoorden. Hij is 26 jaar oud en dus geen kind meer, je zou kunnen zeggen dat hij al heeft geleefd, maar het leven begrijpen is een lastige opgave voor hem. Niet omdat hij dom is, maar omdat het leven soms onbegrijpelijk is, en omdat er op sommige vragen geen antwoord te vinden is, hoe hard je ook zoekt. Hierdoor heeft Onno vaak last van een vreemd gevoel. Wat het precies is weet hij niet. Is het angst? Een depressie? Een existentiële crisis? Of een mix van alles bij elkaar? We volgen Onno in een reis door z’n herinneringen, op zoek naar een antwoord. Waar komt dit ‘vreemde gevoel’ vandaan? Onno wordt vertolkt door Vincent van der Valk andere rollen worden ingevuld door o.a. Reinout Scholten van Aschat, Evelien Bosmans, Genelva LO-Kioeng-Shioe, Krisjan Schellingerhout, Bram van der Kelen en Antoinette Jelgersma.

De film is bijna klaar, maar om de film volledig af te ronden zou het team heel graag de gecomponeerde muziek in laten spelen door een orkest en archiefrechten afkopen van bestaande films en bestaande muziek. Helaas zijn de kosten hiervan behoorlijk hoog en daarom proberen de studenten via Voordekunst het benodigde bedrag binnen te slepen. Op de site van Voordekunst staat een kort filmpje waarin de eerste beelden van de film te zien zijn evenals een introductie van regisseur Viktor van der Valk. Onno de Onwetende komt tot stand in samenwerking met de NTR en zal eind juni te zien zijn op het Keep an EYE filmfestival in Amsterdam. 

Contactgegevens

Adres: Knsm laan 658 1019 LR Amsterdam
E-mail: erikglijnis@live.nl
Telefoon:

Links

Site: www.onnodeonwetende.nl
Facebook: Onno de onwetende
Youtube:

De leukste creatieve amateurs van de Zaanstreek