Theatermijn

 

Theaterschool voor jongeren, volwassenen. Podium en werkplaats voor theatermakers

Theatermijn is het Zaans Toneelhuis waar theater mogelijk wordt gemaakt voor iedereen in en om de Zaanstreek. Jongeren en volwassenen, professionals en amateurs, theaterdocenten en regisseurs komen hier samen.

Theaterschool 

De theaterschool is voor iedereen die het acteren wil ontdekken of voor wie het al gevonden heeft. We hebben een speciaal leerplan waarin je elk jaar weer een stapje verder gaat in je ontwikkeling. Naast de theaterlessen inspireren we je ook nog met alle andere projecten die in ons theater plaats vinden.

Coaching

Daarnaast hebben we onderwijsprojecten, coaching en workshops voor amateurspelers en een werkplaats voor (jonge) theatermakers. Theatermijn geeft je de mogelijkheid om met plezier jouw creatieve talenten te ontwikkelen.

Werkplaats

In ons eigen theater kunnen theatermakers (jong, ouder, professioneel of amateur) hun eigen voorstelling ontwikkelen en/of spelen. Ideeen moeten niet blijven liggen tot ze vergeten zijn! Je betaald geen huur! Dus heb jij een idee voor een voorstelling? Wil je eens wat uitproberen? Of heb je een voorstelling maar zoek je een leuk zaaltje om het te spelen? Mail naar info@theatermijn.nl

Cursusaanbod 2018/2019

 
Elke donderdag: Speltraining
Tijdens de lessen werk je stap voor stap aan alle basistechnieken van het toneelspelen, ideaal voor het opfrissen en verbeteren van je spelkwaliteit.
 
Elke vrijdag: Regie cursus
Ben je amateurregisseur of wil je dit worden dan is dit een mooie kennismaking met wat vakmatigheid. In 8 avonden krijg je concrete ‘tools’ die je voor je eigen regieprojecten kunt gebruiken.
 
Elke vrijdag: Toneelschrijven
In deze cursus ga je schrijven, en lezen we tussen de regels door. De ene week schrijf je aan een opdracht, de andere week komen we samen om hardop te lezen en te praten over motieven, taal, ritme en obstakels.
 
Het traject van MIJNcoach is een samenwerking met jouw vereniging waarin je minimaal 8 weken lang training krijgt en begeleidt wordt tijdens het maakproces van een voorstelling. 

 

Schrijf je in!

Je kan je vanaf nu inschrijven voor ons cursusaanbod 2018/2019, die op 8 september van start gaat. Ontdek de Theatermijn en meld je snel aan via www.theatermijn.nl!

Contactgegevens

Adres: Zuideinde 74 1541 CB Koog aan de Zaan
E-mail: info@theatermijn.nl
Telefoon: 0615597825

Links

Site: Theatermijn.nl
Facebook: Schrijf je in!
Youtube:

De leukste creatieve amateurs van de Zaanstreek