Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

X Factor: werken aan

brede vorming van leerlingen

20.11.2022

Scholieren verdienen een betere basis – mét cultuur

Minister Wiersma bood afgelopen mei de kamer het Masterplan basisvaardigheden aan, onder de noemer ‘scholieren verdienen een betere basis’. Dit plan gaat in op het versterken van de basis in taal, rekenen/wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid van leerlingen. In het begeleidende nieuwsbericht looft de minister de leerkrachten, die volgens hem veel meer doen dan lezen en schrijven en misschien wel de belangrijkste schakel zijn in de ontwikkeling van kinderen. En leerlingen, in de meest brede zin van het woord, leren hoe de wereld om hen heen in elkaar zit…

Maar hoe pak je dit als leerkracht aan?..

En: hoe pakken leerkrachten die werken bij de twee grote schoolbesturen in Zaanstad, namelijk Agora en Zaan Primair, dit aan? Beide schoolbesturen hebben een duidelijke visie op de vorming van leerlingen. Zij streven niet alleen naar een betere, maar ook een bredere basis voor leerlingen. Hoe ziet die er volgens deze besturen uit? Hoe werkt dit van beleid naar praktijk? En sterker nog: wat kun jij als cultuurmaker betekenen voor de brede vorming van leerlingen op de scholen?

Nieuwsgierig?

Kom dan op 2 november 2022 naar de X-factor op EBS Het Schatrijk en laat je inspireren door de twee bovenschools cultuurcoördinatoren, namelijk Marc van de Geer van Agora en Tamara Caljouw van Zaan Primair. Je gaat naar huis met kennis van de speerpunten van het bestuur en hoe jij hier met scholen samen aan kunt werken. Voor een betere én bredere basis.

praktische info

Voor: Cultuurprofessionals en cultuurmakers
Datum: 2 november 2022
Start: 19.15 uur inloop, start 19.30 uur
Afsluiting: 21.30 uur
Locatie: EBS Het Schatrijk, Rooswijkplein 10, 1544 VZ Zaandijk
Kosten: Deelname is gratis, mits je de training daadwerkelijk volgt.
Aanmelden: kan tot uiterlijk 26 oktober via deze link

Over de X Factor

Vanaf dit schooljaar organiseert team onderwijs van FluXus regelmatig een X-factor: een korte masterclass of bijeenkomst waarin we bondig een inhoudelijk thema uitdiepen. Bekijk hier een andere X-factor: APK voor je lesmateriaal.