Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Weathering With You & cursus mangatekenen

02.02.2020

Na Your Name, de meest succesvolle animatiefilm aller tijden, komt regisseur Makoto Shinkai met het wonderschone Weathering With You.

Op zondag 2 februari wordt de film in Filmtheater De Fabriek voorafgegaan door een introductiecursus mangatekenen. Bij de film zelf wordt een inleiding gegeven over Makoto Shinkai, het succes van Your Name en natuurlijk de thema’s binnen Weathering With You. Onder leiding van Fluxus-docente manga-/animetekenen Tsira leer je de basis van het mangatekenen.

Roderick Leeuwenhart; Japankenner, schrijver van jeugdboekenreeks Pindakaas en Sushi en uitgever van manga van Nederlandse bodem geeft voorafgaand aan de film een inleiding.

Locatie: Filmtheater De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg, 1502 BA Zaandam

Entreeprijs: € 9,75 (film + cursus mangatekenen + inleiding)

(Filmfans € 7,75)

Wanneer: zondag 2 februari

Hoe laat: de cursus mangatekenen start om 15.30 uur, de film met inleiding start om 16.45 uur

Voorwaarden: de cursus mangatekenen is alleen toegankelijk voor mensen met een kaartje voor de film Weathering With You op zondag 2 februari

Over de film Weathering With You

Wanneer een jongen besluit om een klein dorp achter zich te laten en weg te rennen naar Tokio, wordt hij getroffen door eenzaamheid. Met weinig geld en in een periode van uitzonderlijk slecht weer, houdt hij zijn hoofd maar moeizaam boven water. Dan raakt hij bevriend met een weesmeisje dat een magische kracht lijkt te hebben: het laten stoppen van de regen, en het laten opklaren van de lucht …