Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Sonnetten en

Verhalen over Bomen

Pixabay

30.06.2020

Vanaf vrijdag 1 mei wordt het FluXus Thuis platform aangevuld met de FluXus Online Expo ‘Sonnetten en verhalen over bomen’. Deze eerste online expositie bestaat uit twee korte video’s waarin sonnetten en verhalen worden voorgedragen en illustraties in beeld gebracht. Een mooie mix van tekst, beeld, disciplines, cursisten en docenten.

.

Een bijzondere samenwerking

Bij het Schrijfatelier werken deelnemers met docente Helena Jansz vanuit een creatieve flow. Inspiratie komt uit de deelnemer zelf, soms gestuurd door een thema, een tekst of een tekening. Ieder detail, hoe klein of absurd ook, kan een beginpunt zijn. Voor het werk in deze expositie was het thema ‘boom’.

Bij deze verhalen werden illustraties gemaakt door cursisten van illustratrice Myra Emmen Riedel. Tijdens haar cursus Illustratie leer je verschillende technieken en materialen toe te passen. Aan de hand van opdrachten en voorbeelden komen er fantasievolle illustraties tevoorschijn. Het idee om illustraties bij de verhalen te maken, werd door docente Myra meteen omarmd.

.

Hoe gekker hoe beter

De tentoonstelling wordt aangevuld met sonnetten uit de Poëzie Werkplaats. Deelnemers werkten onder begeleiding van docente en stadsdichter Ellis van Atten aan deze klassieke dichtvorm met vier strofes, een soort refreinen. Met hun sonnet verklaren de cursisten de liefde aan een voorwerp of dier dat voor hen een speciale betekenis heeft. Een snoeptrommeltje, een piano, Labello: hoe gekker, hoe beter. En als je het leest, begrijp je het ook nog!