Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Roots aan de Zaan

Altan

10.12.2022

Roots aan de Zaan is terug in de Pasveerzaal van de FluXus muziekschool. Dit keer een concert van de wereldberoemde, uit Donegal Ierland afkomstige groep Altan, rond vocaliste/violiste Mairéad Ní Mhaonaigh, die altijd garant staat voor een avond authentieke, virtuoos gespeelde folkmuziek.

Altan geldt al jaren als één van de topattracties uit de rijke Ierse folkscene, een groep die zich kan meten met illustere voorgangers als Clannad en the Chieftains. Altan verwierf al snel een grote aanhang in Ierland. De band, die ruim een miljoen albums verkocht, werkte in het recente verleden met een keur aan wereldberoemde namen als Dolly Parton, Enya, The Chieftains, Bonnie Raitt en Alison Krauss.

Op 13 januari 2017 speelden ze in hun 30e jubileumjaar al eens bij Roots aan de Zaan, toen in een stijf uitverkochte Forbo Flooringzaal van het Zaantheater. Nu staan ze in onze reguliere zaal. Altan bestaat naast Mairéad (zang, viool) uit Ciarán Curran (bouzouki), Mark Kelly (gitaar) en Martin Tourish (accordeon).

praktische info

Locatie: Pasveerzaal, FluXus Muziekschool, Westzijde 148, Zaandam

Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)

Entree: € 35,00, leden € 25,00

Reserveren: noodzakelijk, via rootsaandezaan@gmail.com

Roots aan de Zaan organiseert conerten in het brederen folk-roots-singer/songwriter-genre. Bekijk hier de concertagenda van Roots aan de Zaan