Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Opening

Monet-kunstmanifestatie

Fotografie Adina Voicu via Pixabay

04.07.2021

Met een talkshow in de Bullekerk vol gepassioneerde gasten en speciale optredens openen we op zondagmiddag 4 juli de Monet-kunstmanifestatie! De creaties van Zaanse amateurkunstenaars die ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 keken, zijn tot en met september te bewonderen. 

Onder de noemer ‘Door de ogen van Monet’ viert de Zaanstreek dit jaar dat precies 150 jaar geleden de Franse impressionist Monet onze streek bezocht en geïnspireerd raakte. In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens de Monet kunstmanifestatie. De afgelopen tijd hebben veel creatieve Zaanse Amateurkunstenaarswerken gecreërd voor de kunstmanifestatie. Al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten.

De talkshow

Tijdens de talkshow komen gepassioneerde gasten aan het woord en zijn er speciale optredens te zien van Zaankanters die allemaal geïnspireerd zijn geraakt door het werk van Monet. Ook is er werk te zien van dementerende bewoners van het Pennemes, De Zaanse Beeldbrigade en De KrommenierSchilderskring. De muzikale omlijsting wordt gedaan door gitaardocent Micha Sprenger en zijn leerlingen.

praktische info

Datum en tijd: Zondag 4 juli van 15.00 tot 16.30 uur

Locatie: Cultureel Centrum de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam

Reserveren: Wil je de opening live bijwonen? Dat kan door u vooraf op te geven via klantenservice@fluxus.nl maar let op, er is beperkt plaats (VOL=VOL).

Livestream: Je kunt de talkshow ook vanuit huis volgen via de livestream op het Youtubekanaal van FluXus

Over ‘Door de ogen van Monet’

Op 2 juni 2021 is het precies 150 jaar geleden dat de Franse schilder Claude Monet aankwam in Zaandam. Dat wordt gevierd met tal van activiteiten waarbij centraal staat dat wat Monet toen zag, wordt verbonden met hoe de huidige bewoners nu kijken naar de Zaanstreek en hun omgeving.

Een kerngroep, die bestaat uit het Zaans Museum, Stichting Monet in Zaandam, Stichting FluXus, Stichting Marketing Zaanstreek, Cultureel Centrum Bullekerk en BIZ Zaanstad, is verantwoordelijk voor het programma dat vanaf mei te vinden is op www.doordeogenvanmonet.nl.

Over amateurkunst maand iktoon

De Monet-kunstmanifestatie wordt georganiseerd in het kader van amateurkunst maand iktoon. Dit is de landelijke campagne waarin men heel Nederland tot podium van alle amateurkunstenaars wil maken. In de Zaanstreek wordt iktoon geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Dit jaar staat de Zaanse amateurkunst maand helemaal in het teken van Monet.