Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Meezing-feest bij Odion

09.04.2020

FluXus organiseert tijdens de Corona-crisis speciale edities van hun Meezing-evenement ‘Inhaken en Meezingen’ voor vier zorglocaties van Odion. De bewoners van deze locaties hebben een beperking en kunnen op dit moment niet naar hun dagbesteding of andere activiteiten. Donderdagmiddag 9 en 16 april worden zij daarom verrast met een meezing-activiteit.

Gerard Lommerse, coördinator van de afdeling Zorg & Welzijn bij FluXus: “Inhaken en Meezingen is samen liedjes zingen die iedereen kent. We doen dat normaal gesproken met Zaankanters en nieuwkomers, maar door de Corona-crises kunnen we dat voorlopig niet organiseren.

We weten dat er bij instellingen als Odion echt een gat valt aan activiteiten. De theatergroep die FluXus normaal elke maandag en dinsdag in huis heeft vanuit Odion is bijvoorbeeld ook tijdelijk gestopt. Daarom is besloten deze speciale edities te organiseren buiten bij de Odion-locaties waar deze mensen met een beperking wonen. We gaan samen zingen en figuurlijk inhaken.”

Feest op vier Odion-locaties

De FluXus Meezing-feesten vinden op 9 april plaats buiten bij Odion in Zaandam om 13.30 uur en in Wormerveer om 15.30 uur. Donderdag 16 april is de beurt aan Krommenie om 13.30 uur en om 15.30 uur wordt afgesloten in Castricum.

Zoals bij de reguliere Meezing-evenementen is er begeleiding van Daphne Groot (zang) en Jeroen Wals (keyboard). Deze edities worden verder ondersteund door André de Melo (in ieder geval op 16 april met zang) en Pim Laan (techniek). Uiteraard wordt rekening gehouden met de verordeningen vanuit de gemeente: het aantal muzikanten is beperkt, er is 1,5 meter ruimte om iedereen heen en ook het publiek wordt op afstand gehouden.

.

FluXus in het sociaal domein

Het Meezing-evenement is één van de projecten vanuit het FluXus-progamma Zorg & Welzijn dat zich richt op participatie. Programma coördinator Gerard Lommerse: “Taal en cultuur zijn belangrijke elementen om goed samen te kunnen leven. Daarnaast weten we dat positieve contacten tussen mensen belangrijk zijn. FluXus hoopt met deze activiteit een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse samenleving. Bij succes zal het Meezing-evenement worden herhaald en wie weet uitgroeien tot een traditie in Zaanstad.”