Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Klarinet Kollektief by Night

01.02.2020

Kom en neem een kijkje bij het ‘Nieuw Zaans Klarinet Kollektief’ tijdens FluXus by Night. Wie weet raak je zó enthousiast dat je besluit mee te komen spelen!

Het Kollektief is opgericht in 1993 door Erik van Deuren met als doel om zo’n mooi instrument als de Klarinet op de kaart te zetten.
Het ensemble heeft vele jaren onder leiding van Erik gespeeld. In verband met drukke werkzaamheden heeft Erik in 2011 moeten besluiten om het dirigentenstokje over te dragen aan Ilse Eijsink. In 2017 droeg zij op haar beurt het stokje over aan Coen Stuit en sinds december 2018 heeft Simon Dubbeld de baton overgenomen. Met zijn motto “Muziek maakt het kollektief” brengt hij veel enthousiasme over op de spelers.

Het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief is een actief ensemble dat graag optreedt met als hoogtepunt het jaarlijkse concert in De Vermaning.
Er worden regelmatig uitstapjes buiten Zaanstad gemaakt om ook daar de mooie klarinetklanken te laten schallen. Zo heeft het ensemble in Zwickau, Twente, Antwerpen, in de Beurs van Berlage in Amsterdam en op het Nederlands Klarinet Festival in het Muziekgebouw aan het IJ mogen spelen.

Het Klarinet Kollektief Zaanstad repeteert op woensdag van 18.15 tot 19.15 uur in de Pasveerzaal van Fluxus Centrum voor de Kunsten.
Iedereen, van jong tot oud, is te allen tijden welkom om een keertje te luisteren.

Meer lezen over het Klarinet Kollektief 
Meer lezen over FluXus by Night.