Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

KINDERAUDITIES

PINOKKIO

19.09.2021

Wil jij optreden in de grote zaal van het Zaantheater met een live orkest? De Musical Academy werkt voor komend theaterseizoen aan de semiprofessionele productie ‘De Zaanse Avonturen van Pinokkio’ en zoekt nog  energieke kinderen voor het kidsensemble.

De productie wordt een familiemusical die op 28 en 29 mei 2022 op de planken van het Zaantheater staat onder de titel ‘De Zaanse avonturen van Pinokkio’.

Het verhaal: Pinokkio maar dan anders…

Dit verhaal gaat over een jongen die niets liever wil dan erbij horen maar al gauw merkt dat hij ‘anders’ is. Pico komt komt tot leven bij een Zaanse poppenmaker in een oude houtmolen, waar het ruikt naar vers zaagsel en waar de warme kachel brandt. Hij kan niet wachten om de buitenwereld te ontdekken en die blijkt anders dan verwacht… of eigenlijk blijkt hijzelf anders dan verwacht.

Deze hedendaagse bewerking laat zien dat juist de buitenbeentjes, de doorzetters het verschil kunnen maken door zichzelf te zijn. Een musical over verwondering, doorzettingskracht en acceptatie. Pico: ‘ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wilt zijn.’

Door Zaanse amateurkunstenaars

Deze familievoorstelling brengt een actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Pinokkio vertelt het levensverhaal van een buitenbeetje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan.

De voorstelling wordt uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren. Begeleid door een live orkest. De Musical Academy maakte met de stad al eerder een aantal succesvolle familiemusicals: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek.

Open audities!

We zoeken voor het kidsensemble energieke kinderen* van 7 t/m 12 jaar.

De auditie is op zondag 19 september van 10.00 – 12.30 uur bij FluXus (Verkadefabriek) op Westzijde 168 in Zaandam. Stuur voor 17 september een mail met je leeftijd, ervaring en een recente portretfoto naar productie@fluxus.nl.

Repetitiedata

Met het kinderensemble wordt een aantal keer gerepeteerd op de zondagochtenden vanaf maart 2022. Bij aanmelding ontvang je het volledige repetitieschema. Als je wordt uitgekozen dien je alle repetities aanwezig te zijn. Eigen bijdrage voor deelname: €50,-

*Volwassenen audities

We zoeken ook spelers en dansers voor de volwassenen cast (auditiedatum: 30 augustus) klik hier voor meer info over de auditie.

Over de FluXus Musical Academy

De Musical Academy bestaat uit een groep van gevorderde zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd vanaf 13 jaar. Zij speelden al eerder een aantal succesvolle familiemusicals, waaronder: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek. Lees meer over de Musical Academy…