Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

KENNISCAFÉ

over co-creatie

Co-creatie

Graag nodigen we je uit voor ons allereerste Kenniscafé. Voor dit kenniscafé nodigen we ICC’ers en cultuurprofessionals uit om samen rond het thema co-creatie ervaringen en ideeën uit te wisselen. Voorafgaand nemen we jullie mee de gedachte achter co-creatie, de kracht van deze vorm van samenwerken, en hoe het zich praktisch vertaalt.

Programma

19:00 – 19:15  Inloop en welkom 

19:15 – 20:45  Wat is co-creatie en wat kan jij ermee?
We nemen je mee in het principes van co-creaties: hoe werkt het en wat kan het je opleveren? We nodigen iedereen uit om groepjes te verkennen wat co-creatie kan betekenen in jullie eigen praktijk.

20:45 – 21:00  Oogst en afsluiting
We sluiten gezamenlijk af en verkennen wat dit kenniscafé ons gebracht heeft voor de toekomst.

Ook naar het kenniscafé?

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan via dit formulier.

Over co-creatie

Co-creatie, het is een term die binnen cultuuronderwijs steeds vaker op popt. Maar waarom eigenlijk? Wat levert het de samenwerkende partijen op? En welke rol kan jij hier als cultuurprofessional in spelen?

Co-creatie is een intensieve samenwerkingsvorm waarin mensen met verschillende expertise aanschuiven en werken aan een gezamenlijk doel. Het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook om het duurzaam samenwerken doordat je elkaar echt leert kennen.

In cultuureducatie betekent dit dat cultuurprofessionals samen met scholen aan tafel gaan. Samen kies je je doel en bepaal je hoe ieders achtergrond hieraan kan bijdragen. Met co-creatie kom je tot een product dat recht doet aan ieders expertise.

Benieuwd naar co-creatie? Lees deze publicatie Co-creatie, een special over co-creëren voor cultuur en onderwijs.

Over de Kenniscafés cultuur & onderwijs

In 2022 staat samenwerking en partnerschap tussen cultuur en onderwijs centraal bij FluXus onderwijs. We organiseren daarom drie keer per jaar een kenniscafé waarin cultuurprofessionals en leerkrachten samen kennismaken met praktische, inspirerende en effectieve manieren van samenwerken. Lees er meer over op www.fluxus.nl/onderwijs

Informatie

Voor: ICC’ers en cultuurprofessionals
Datum: 23 mei 2022
Locatie: FluXus, Westzijde 168,  Zaanstad

Aanmelden: via het Aanmeldformulier
Contact: mail ons gerust als je vragen hebt