Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

IKTOON

Zaanse Regenboog

01.06 - 15.06.2022

Homoseksualiteit staat in 71 landen in het strafwetboek. Ongeveer een kwart van de wereldbevolking, ongeveer 2 miljard mensen, woont in een land waar homoseksualiteit strafbaar is. In 11 van deze landen is de doodstraf op homoseksualiteit de doodstraf en in 2 landen is recentelijk de doodstraf uitgevoerd.

Het Zero Flags Project is een aftelling naar nul vlaggen. Hierin werkt de Zaanse Regenboog samen met organisaties als Pride Amsterdam, ILGA, de UNHCR, Human Rights Watch, Amnesty International en de Equal Rights Coalition. Zij gaan door met aftellen tot de enige overgebleven vlag de regenboogvlag is en de hele wereld leeft in seksuele en gendervrijheid. Deze expositie is te bewonderen in de bibliotheek in Zaandam.

Over iktoon

In juni 2022 wordt heel Nederland het podium van amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoon de Zaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn.

praktische info

Locatie: Bibliotheek Zaandam, Westzijde 170 A, 1506 EK Zaandam

Openingstijden: Ma t/m vrij 08:30 – 20:30 uur &  za en zo 1.00 – 15.00 uur

Entree: vrij