Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Muziek op de gracht

11.06.2022

Harmonie Soli Do Gloria Zaandam organiseert in samenwerking met Stichting Binnenstadmanagement Zaandam en FluXus het jaarlijkse muzikale evenement ‘Muziek op de Gracht’ tijdens de amateurkunstmaand iktoon.   

Verschillende muziekverenigingen treden op in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam. Naast het beluisteren en bekijken van de verschillende orkesten, kun je informatie verkrijgen over muziek maken en zelfs een paar eerste noten (proberen te) spelen op een instrument!

Met dit evenement hoopt Soli dat er meer bekendheid komt voor de mogelijkheden om muziek te maken in de Zaanstreek. Soli: “Over de hele Zaanstreek zijn verschillende muziekverenigingen die nauw samenwerken in het HaFaBra Initiatief. We hopen dat vooral de jeugd aangesproken wordt en komt kennismaken bij een muziekvereniging.”

Over iktoon

In juni 2022 wordt heel Nederland het podium van amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoon de Zaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn.

praktische info

Locatie: Muziekkoepel Gedempte Gracht

Tijd: van 11.00 tot 16.00 uur