Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

IKTOON

Mini-opera de Zaanmeermin

24 t/m 26.06.2022

Amateurkunstmaand iktoon sluit in de Zaanstreek op 24, 25 en 26 juni groots af met mini-opera ‘De Zaanmeermin’ in de Bullekerk.  

Samen met vele getalenteerde jongeren uit de Zaanstreek presenteert Stichting Prima Donna’s een voorstelling vol oorstrelende muziek, humor en herkenbare opera melodieën. Begeleid door een instrumentaal ensemble onder leiding van Berend van Halsema zal de Bullekerk veranderen in een heuse onderwaterwereld.

Naast vier zeesterren van acteurs wordt de operabeleving compleet gemaakt door de danseressen van Danszaandam. In samenwerking met Prima Donna’s Sanne Vleugels en Sam Eggenhuizen is door pianist Ben van Daal de eeuwenoude muziek eens flink afgespoeld en zetten wij deze in een ander daglicht. Zo worden de prachtige melodieën van de opera op toegankelijke wijze gespeeld en gezongen.

Zaanmeermin Susanna verwelkomt jullie in een wereld van magische klanken waar niet alles lijkt wat het is. En nu maar hopen dat ze opgewassen is tegen de zeeheks Lucretia…

Regie: Lotte Kuijt
Componist: Ben van Daal
Script & Libretto: Sam Eggenhuizen & Sanne Vleugels
Arrangementen: Sebastian Ohm
Decor: HB Staging
Kostuum: Tanade
Choreografie Danszaandam: Daniëlla Lemmens

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Prima Donna’s, Gemeente Zaanstad, FluXus, IkToondeZaanstreek en HB Staging.

Over iktoon

In juni 2022 wordt heel Nederland het podium van amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoon de Zaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn.

praktische info

Locatie: Cultureel Centrum de Bullekerk  in Zaandam

Data en tijden: vrijdag 24 juni 19.30 uur , zaterdag 25 juni 19.30 uur en zondag 26 juni 14.30 uur

Entree: Kinderen t/m 12 jaar €15,-, jongeren t/m 21 jaar €16.50, volwassenen €18,50

Reserveren: via de website van de Bullekerk