Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

12.09.2020 - 10.10.2020

Na de succesvolle voorstellingen ‘Verkade’ over de jaren 30, ‘Vivo’, over de jaren 50 en ‘Elif’, over de jaren 60, zijn nu de jaren 70 aan de beurt in dit opgewekte muziektheaterstuk. 

Het verhaal

De jaren 70: de economie stort wereldwijd in, zo ook de Zaanse economie. Beroemde familiebedrijven als Verkade en Honig worden overgenomen door buitenlandse firma’s en in de Coentunnel kun je op zondag rolschaatsen vanwege de oliecrisis. Tot overmaat van ramp verliest Nederland de wereldcup aan Duitsland. Deze algehele malaise wordt op lichtvoetige wijze aan de orde gesteld binnen een Zaans gezin. Pa en de jongens verliezen hun baan en Ma wil scheiden. De Turkse buurman heeft wel werk, hoezo Pa dan niet? Pa en de jongens laten het er niet bij zitten. En de Turkse buurman ook niet.

Opgewekte muziek en een Zaans koor

Ondanks al het leed is ‘Honig Soap’ vooral een opgewekt muziektheaterstuk over een tekort aan geld en een overschot aan liefde. Met heerlijke jaren 70 muziek, van Abba tot glamrock en van Deep Purple tot de Zangeres zonder Naam. Speciaal voor deze voorstelling wordt het ‘Honig Soap Koor’ samengesteld met enthousiaste amateurzangers uit de Zaanstreek. De tekst is geschreven door Wiske Sterringa en de regie is handen van Bruun Kuijt.

Geen voorstelling? Geld terug

Kan de voorstelling onverhoopt toch niet doorgaan vanwege regelgeving m.b.t. het Corononavirus, krijg je het geld van de gekochte kaarten terug.

De voorstellingen vinden  van 12 september tot en met 10 oktober plaats in De Hellema, Oostzijde 381, Zaandam . Kaarten à € 17,50 zijn verkrijgbaar via de website van het Zaantheater of telefonisch via 075-6555 333. De kassa van het Zaantheater is momenteel alleen geopend op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 uur.