Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Expositie

Myra Emmen Riedel

illustratie uit 'Bennie de baksteen'

30.06.2023 - 31.10.2023

Kom de prachtige, fantasierijke illustraties van Myra Emmen Riedel bewonderen in de Verkadefabriek aan Westzijde 168 in Zaandam! Myra is netwerkdocent bij FluXus en illustrator van prentenboeken. Deze zijn tijdens de expositie ook te koop in de Foyer van FluXus.

Docent en illustrator

Al een aantal jaar geeft Myra illustratiecursussen en workshops voor kinderen. Dit jaar was zij (mede)organisator van de Kinderkunst Biënnale, waar in totaal 40 kinderen tussen de 8 en 12 jaar hún ideale wereld in één groot gezamenlijk kunstwerk op kleine en grote schaal hebben verbeeld⁠. Het resultaat werd begin juni in Art Zaanstad tentoongesteld.

Prentenboeken en prijzen

Naast illustraties, maakt Myra miniatuurhuisjes en creaties van karton en hout. Drie van haar prentenboeken zijn uitgegeven en te vinden in de bibliotheken en boekhandels, waaronder haar debuutboek ‘De verwende prinses’ die ze tijdens haar afstudeerstage op de academie heeft gemaakt. Een aantal illustraties van ‘De verwende prinses’ zijn in 2018 door het IBBY (International Board on Books for Young People) gekozen om op de BIB (Bratislava Illustration Biënnale) tentoongesteld te worden. Met haar ouders is ze in een klein autootje naar Bratislava gereden om de tentoonstelling te bekijken. Kort daarna is haar tweede boek uitgekomen: ‘Hoe de mug een olifant werd’. Haar laatste boek ‘Bennie de baksteen’ is vorig jaar in de boekhandels verschenen. Myra wil graag meer boeken maken en kunst maken met kinderen.

De originele illustraties

In deze tentoonstelling kun je onder andere de originele illustraties van haar boeken bewonderen. Ook zijn boeken te koop in de foyer van FluXus.

praktische info

De expositie werd op 4 juli  feestelijk geopend en is tot eind oktober  te bezoeken tijdens de openingstijden van FluXus.

Locatie: Fluxus locatie Verkadefabriek, Westzijde 168, Zaandam

Toegang: gratis