Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Expositie

Mixed Up

Beeld: Knallen door Reina Schaik De Boer Knallen

04.06.2022 - 01.10.2022

Kom de expositie ‘Mixed Up’ van de maandagochtendgroep van schilderdocent Gerrit Schoone bij FluXus in de Verkadefabriek aan Westzijde 168 in Zaandam! In de gangen het Fluxus-gebouw is werk van de cursisten te zien. Iedereen is van harte uitgenodigd om ze te komen bewonderen. 

Mixed Up is een uiteenlopende verzameling werken in verschillende stijlen. De exposanten nemen al een aantal seizoenen deel aan de cursus van Gerrit Schoone, werkten ieder naar een persoonlijke stijl toe, die terug is te zien in deze expositie. Gerrit over zijn maandagochtendgroep: ‘ Als schilder vind ik het belangrijk om de vele mogelijkheden van het schilderen aan te geven. Mijn taak is om aan te geven wanneer iets wel of niet werkt met aandacht voor de penseelvoering en/of gebruik  van het paletmes. Stimulerend is dat de cursisten ook veel van elkaar leren. Aan het einde of tijdens een les ontstaan, als het werk op afstand wordt bekeken, de nodige discussies. Goed voor het leerproces.’

In de cursus komen de verschillende schildertechnieken aan bod, concrete handreikingen in schildervaardigheden en verdieping aan de hand van voorbeelden uit de beeldende kunst. Er wordt gewerkt met olieverf, acryl en cobraverf, vooral op doek of op speciaal geprepareerd olieverf- of acrylpapier met een witte ondergrond of op een ondergrond voorzien van een kleurlaag.

Beeld: ‘Knallen’ door Reina Schaik de Boer

praktische info

De expositie is tot 1 oktober te bezichtigen tijdens de openingstijden van FluXus.

Locatie: Fluxus locatie Verkadefabriek, Westzijde 168, Zaandam

Toegang: gratis

Meedoen aan de cursus schilderen van Gerrit Schoone? Klik hier voor meer informatie.

exposanten

Betty Bosboom v. Straten
Tine Brul
Ans Haagedoorn
Els Huismans
Annelien Josselin
Hans Martens
Reina van Schaik – de Boer
Wim Tip
Nora Verkerke