Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Eros in de kunst

inspiratielezing en workshop

26.03.2022

LET OP: Deze activiteit is verplaatst naar 14 mei

Drie kunstenaars bieden je een unieke middag. Het programma bestaat uit een lezing waarna je de keuze hebt om, met de inspiratie die je hebt opgedaan, te gaan schrijven of te boetseren.

Lezing: Joanne Zegers

In deze zinnenprikkelende lezing kijk je, vanuit het oog van de kunstenaars door de eeuwen heen, naar het menselijk lichaam. Hoe hebben ze het afgebeeld en met welke doelen: om te verleiden, te verhalen en om ons mee te nemen in de wereld van Eros, de god van de liefde. Naast verleiding ligt de focus op cultuur, context en de geschiedenis van de kunst.

Schrijfworkshop: Helena Jansz

Verleiding vangen in taal en verleiden met taal. Dat zijn de uitgangspunten van deze workshop. Leef je uit in een kort verhaal of schrijf een brief aan iemand van wie je houdt  of wordt het een gedicht? De docent biedt een programma dat houvast geeft en waarin je het thema tot in detail uitwerkt. Voorbeelden uit de wereldliteratuur bieden meer inspiratie.

Boetseerworkshop: Kitty Weber

Met de inspiratie die je in de lezing over vorm, houding en compositie hebt opgedaan begint jouw zoektocht. Het frame staat al voor je klaar en in twee uur boetseer je het menselijk lichaam naar een verleidelijk eindresultaat. De docent heeft beeldmateriaal als voorbeeld of om meer inspiratie op te doen.

praktische info

Tijd: Lezing van 13.30 tot 14.30 uur, pauze van 14.30 tot 15.00 uur, 30 min. workshop schrijven of boetseren van 15.00 tot 17.00 uur

Locatie: FluXus locatie Verkadefabriek, Westzijde 168 in Zaandam

Prijs: lezing + workshop:  € 20,- , enkel de lezing:  € 10,- (gratis voor netwerkdocenten en Tengelleden), of enkel deelname workshop: €10,-. Met een strip op je FluXus maakplek strippenkaart heb je toegang tot de lezing en workshop.

Aanmelden: via klantenservice@fluxus.nl. Noem je naam, het aantal personen en de activitieit waarvoor je wil reserveren.

Kun je niet op 26 maart? Op 14 mei is er nog een editie van Eros in de Kunst.