Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Duo optreden: Martin Garthy en John Kirkpatrick

18.01.2020

Deze twee gelukkig nog springlevende folk-legenden, eerder al individueel te gast geweest bij Roots aan de Zaan (Martin Carthy met dochter Eliza in september 2018; John Kirkpatrick met Home Service in november 2017), komen nogmaals naar Zaandam – nu dan als duo.

Ze gaan héél ver terug, speelden samen o.a. in The Albion Country Band en Steeleye Span, en ze waren natuurlijk het centrale duo in de magistrale folk/brass-band Brass Monkey. Individueel hebben ze met jan en alleman gespeeld, Kirkpatrick veelvuldig in de bands van Richard Thompson, terwijl Carthy een paralelle carrière had als lid van The Watersons, later Waterson:Carthy.
Hoewel ze nog nooit als duo een album hebben opgenomen, kennen ze elkaar van haver tot gort: deze meest invloedrijke Britse gitarist en dè maestro op accordeon, met hun beider uit duizenden te herkennen zang.

Als charismatisch duo geven ze nog altijd met veel plezier, toewijding en vakmanschap concerten boordevol op en top Engelse storytelling folksongs en traditionele dancetunes voor een gemotiveerd, luisterbereid publiek.

Aanvang: 20.15 uur
Toegang: 22 euro (leden 15,-)
Locatie: Pasveerzaal, FluXus,Westzijde 148 (muziekschool), Zaandam
Reserveren via: rootsaandezaan@gmail.com