Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

Concert West End Big Band

29.10.2021

Op vrijdag 29 oktober presenteert de West End Bigband, in samenwerking met De Maatschappij en FluXus, een avond rond Nederlands bekendste saxofonist en ex-Zaankanter Benjamin Herman, die het muzikale gesprek aan gaat met jong jazztalent van Fluxus. De Bullekerk zal deze avond veranderen in een echte New Yorkse Jazzclub.

Jazzkids

De jonge talenten worden begeleid door de spetterende 18-koppige Amsterdamse West End Bigband  o.l.v. de van oorsprong Zaanse trompettist Gerard Kleijn. De Jazzkids-concerten zijn inmiddels ook met veel succes te horen geweest op Royal Jazz en op het nieuwe festival Jazz in de Winkel.

Special guest

Special guest is Nol Sicking. Zowel Benjamin Herman als Gerard Kleijn zijn met de jazz begonnen in de workshops van Nol Sicking in de jaren tachting. Twee dochters van Nol zijn nu als jazzkid aanwezig, zowel als de talentvolle jonge gitarist Sijbrand Loot.

De Bullekerk zal deze avond veranderen in een echte New Yorkse Jazzclub. Het repertoire deze avond is weer zeer divers met onder andere werk van Benjamin Herman’s New Cool Collective, Caro Emerald, Amy Whinehouse, Nina Simone, Dizzie Gillespie en nog veel meer.

praktische info

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Cultureel Centrum de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam

Kaarverkoop: via de site van de Bullekerk