Op de agenda

07-04-2018 | Voorronde Jan Pasveer Concours

Vandaag is de voorrondedag van het Jan Pasveerconcours: welke getalenteerde muziekleerlingen gaan door naar de finale in het Zaantheater morgen? Publiek is van harte welkom om te komen luisteren.

Lidewei Loot Winnares Jan Pasveerconcours 2016In het weekend van 7 en 8 april staat Zaans muzikaal talent weer vol in de spotlight bij FluXus. Dat weekend vindt namelijk de 17de editie van het Jan Pasveerconcours plaats. Dit concours, vernoemd naar de oud-directeur van de Muziekschool, wordt afwisselend voor solisten en ensembles jaarlijks georganiseerd.


Dit jaar is het de beurt aan de solisten! Met het concours wil FluXus muziekleerlingen stimuleren verder te komen en hen podiumervaring op laten doen.

Voorrondedag gratis
De voorrondedag op zaterdag 7 april is van 10.30 uur tot circa 21.00 uur. Alle deelnemende solisten krijgen maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. Je bent van harte welkom om te komen luisteren bij FluXus op de Westzijde 148 in Zaandam. Tijdens de voorrondes kun je gratis in- en uitlopen. Klik hier om het programma te downloaden!

Finaleconcert in Zaantheater
De finale in de vorm van een concert vindt plaats in het Zaantheater. Aanvang 19.00 uur. Kaarten à € 5,- (inclusief pauzedrankje en garderobe) zijn op de dag zelf vanaf 18.00 uur verkrijgbaar bij de kassa van het Zaantheater. FluXus family & friends krijgen met hun FluXus-pas 20% korting op de kaartjes. De winnaar van het concours wint de Jan Pasveerprijs; een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en 500 euro van de gemeente Zaanstad.

De jury van het Jan Pasveer Concours bestaat dit jaar uit:
Paul Waerts - voorzitter / toetsen
Egbert Kreiken - strijkers
Gerard Kuiper - koperblazers
Marianne Koopman - zang
Joop van Deuren - toetsen
Marjan Jaspers Fayer - blaasinstrumenten


Tijd: vanaf 10.30 uur. Je kunt de hele dag in- en uitlopen
Entree: gratis

Locatie: Verkadezaal, FluXus, Westzijde 148 in Zaandam


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek