Op de agenda

14-04-2018 | Jan Akkerman & band in Podium de Flux

Jan Akkerman (1946) is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. 

Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Jan Akkerman (1946) is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Hij maakt meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij zich van zijn verschillende kanten laat horen en zijn creativiteit de vrije loop laat gaan. Voorbeelden zijn Tabernakel (1973) en zijn beroemde gitaar in bed-plaat Jan Akkerman (1977), maar ook recente albums als CU (2003) en Minor Details (2011) waarop hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues en dance combineert.

Al jarenlang is Jan veelvuldig op internationale podia te zien. Zo treedt hij meerdere malen op tijdens het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival, maakt hij talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en geeft hij -ook recentelijk- concerten in onder meer Rusland, Syrië, Indonesië en Japan. Tevens kan Jan nog steeds wereldwijd rekenen op liefhebbers van zijn muziek. Uit alle hoeken van de wereld komen fans naar Nederland om zijn optredens te bezoeken.

Aanvang: 21.30 uur
Entree: € 22,- Voorverkoop: € 19,-
Meer info: www.podiumdeflux.nl


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek