Op de agenda

23-07-2018 | ZomerDigiweek

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor tijdens de zomervakantie? Doe mee met de ZomerDigiweek bij FluXus! In de eerste week van de zomervakantie gaan we een 'stop motion' animatie maken.

Plan de campagne & Storyboard
Je gaat zelf aan de slag met het maken van een plan en werkt dit uit in de vorm van een storyboard. Bedenk een onderwerp/verhaal, met daarin personages, in welke omgeving het zich afspeelt, wat de beste camerastandpunten zijn en  hoe je de scénes uitlicht. Dit proces word begeleid met voorbeelden van films en televisie om de technieken te doorgronden en te gebruiken. Na het uitwerken van jouw concept richtten we ons op de hoofdrolspeler van de animatie. De hoofdrolspeler werk je uit in de vorm van een pop die kan bewegen. Verder worden er flitsende mini-filmsets gebouwd met gekleurd papier, klei, potloden, scharen en dergelijke. Vervolgens ga je aan de slag met een camera, video-editing en andere digitale technieken. Zo leer je met fotograferen een stop-motion animatie maken.

Foto Gabriëlle Bosman ZomerDigiweek bij FluXus aangepast

Geschikt voor ieder kind
Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau aan de slag en wordt gestimuleerd eigen talent te ontdekken. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt. Binnen of bij lekker weer natuurlijk ook buiten! Op de laatste dag worden de films aan de ouders én de rest van de wereld gepresenteerd via YouTube!

Datum, tijd & locatie
De ZomerDigiweek wordt dit jaar van 23 tot en 27 juli 2018 georganiseerd. Keuze is voor alleen ochtenden of middagen of de hele dag. Kinderen die de hele dag, de hele week van maandag tot vrijdag gaan zijn er van 9:30 tot 16:30. Ochtendkinderen zijn er van 9.30 tot 12.30 uur en de middagkinderen van 13:30 tot tot 16.30 uur bij FluXus. Eerder brengen of langer blijven is mogelijk voor een extra bijdrage, neem even contact met ons op voor de extra kosten. 

FluXus
De zomerschool wordt gegeven door Gabriëlle Bosman en Niels Otten uit Zaandam. Beiden zijn FluXus docent beeldende kunst en vormgeving, gespecialiseerd in techniek en (nieuwe) media. 

Voor meer informatie check: https://fluxus.nl/index.php?option=com_cursussen&view=cursus&id=861

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek