Op de agenda

16-03-2018 | Butcher Babies in Podium de Flux

De LA female fronted metalband kronkelt zijn weg vanuit de duivelse onderwereld naar Podium de Flux. Laat je meeslepen door het duivels schoon dat zich hult in strakke, gewaagde leren pakjes. Support-acts zijn Eyes Set To Kill en Klogr.

In 2015 bracht Butcher Babies het album 'Take It Like A Man' uit. Voor elk nummer van het album is een videoclip uitgebracht. Zangeres Carla Harvey liet zich uit over de sound van het album: "Het leeuwendeel van het album bestaat uit agressieve trashmetal. We wilden teruggaan naar onze roots en in het trashmetal genre kunnen wij ons helemaal vinden". Zangeres Heidi Shepherd voegt daaraan toe: "We willen trouw blijven aan onze roots, maar we willen wel populair blijven. We hebben dus een soort agressieve, radiovriendelijke trashmetal ontwikkeld."

Deze trend zetten ze voort op het nieuwe album 'Lilith' dat 27 oktober 2017 uitgekomen is. 'Lilith' begint met een ferme kick in de noten met het uiterst agressieve 'Burn The Straw Man'. Het is een divers album met snoeiharde en zeer melodieuze songs. De ongetemde senualiteit druipt af van tracks als 'Headspin' en 'The Huntsman'. Lilith is sexy en keihard!

De support wordt verzorgd door Eyes Set To Kill en Klogr. Eyes Set to Kill heeft de Top 100 ‘Bands You Need To Know’ van Alternative Press gehaald en heeft inmiddels podia over de hele wereld bestormd. De metalcore formatie heeft podia gedeeld met bands als Papa Roach, Black Veil Brides en Escape The Fate. De single ‘Break’ is onlangs uitgekomen en weerspiegeld het beste werk van de Amerikaanse band. Vocalist Alexia vertelt: ‘Veel mensen vertellen ons wie ze denken dat wij moeten zijn. Hier kunnen wij moeilijk mee omgaan. Het nummer ‘Break’ gaat over het verliezen van de controle en de kracht vinden om jezelf te zijn.’

Het Italiaanse/Amerikaanse Klogr opent de avond met een stevige pot metal die te vergelijken is met A Perfect Circle, Deftones en Alter Bridge. De band heeft onlangs het album 'Keystone' uitgebracht.

Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 17,- Voorverkoop: € 15,25
Locatie: Podium de Flux, Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
Meer info: www.podiumdeflux.nl


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek