Op de agenda

18-02-2018 | Zaans Zilver

Na het succes van de eerste editie in 2015 organiseren het Zaantheater en FluXus opnieuw dit open podium voor 60-plussers. Kleinkunst, musical, conference, slapstick, een koor en nog veel meer: ruim 100 artiesten treden op in deze bijzondere, hoopvolle voorstelling in de grote zaal van het Zaantheater.

zaans-zilver.JPG

Het verhaal is geïnspireerd op het prachtige lied Kijk om je heen van Frits Lambrechts, die zelf tijdens de voorstelling ook zijn opwachting maakt.

In de tekst van Kijk om je heen verwoordt Frits Lambrechts dat de vriendschap, liefde en genegenheid waar je zo naar verlangt, dichterbij zijn dan je denkt. Een mooie gedachte bij het thema eenzaamheid dat onder ouderen steeds actueler wordt. De voorstelling krijgt daardoor een hoopvolle en luchtige tint. Regisseurs Peter Valkema en Sander Buckers gebruiken het lied als rode draad tussen de acts. De Zaanse toneelschrijver Erris van Ginkel leverde tekstbijdragen.

Op het podium staan deze middag: Ria Kee, Anne Wirix, Carla Hopman, Fierstemmig, Dirk van Duijne, Rein Speelman, Henk Speelman, Golden Pennies, José op 't Zand, Marian Bos, Trudy Heistek, Ton Karhof, Ton Vos, Sweet Four Sixties, Shantygroep Bruyne Zeelen, JustUs, Theater Toemaar, The Neighbours, Kiki Berends en Rikky Betten. Zij worden muzikaal begeleid door Rob Stoop en Ton Nieuwenhuizen. Ook Femke van Zoelen, Giyaïssa Marcha, Julian Verveer, Lyanna Cijntje en Jade Kemerink spelen deze middag mee.

 

Locatie: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, Zaandam

Aanvang: 15.30 uur
Tickets via het Zaantheater


foto: Hans Geuzebroek


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek