Op de agenda

08-02-2018 | Inspiratiesessie vormgever/graficus Jan Schoen

Deze donderdagavond is vormgever en graficus Jan Schoen bij FluXus voor een Inspiratielezing over het grafisch ontwerp in de Zaanstreek van 1900 tot nu. Kom naar de FluXalon in Zaandam en laat je inspireren!

grafische-vormgeving.jpg

Door de opkomende industrie begin vorige eeuw was het nodig producten aan 'de man' te brengen. In de Zaanstreek waar deze industrie en nieuwe producten goed waren vertegenwoordigd, werden er kunstenaars betrokken bij de reclame van de producten. Een boeiende tijd waarin grafische beelden ontstonden waar we nu nog jaloers op kunnen zijn.

Jan Schoen verdiende zijn sporen als vormgever en graficus ruimschoots. Tijdens zijn lezing vertelt hij over de opkomst van de grafische vormgeving in de Zaanstreek en hoe dit langzaam een apart vak werd. Hij staat stil bij vragen als: Voor wie werkten grafisch ontwerpers? Welke invloed hebben de druktechnieken gehad? Hoe worden wij door ontwerpers beïnvloed? Wie waren belangrijke ontwerpers? Hij bespreekt daarbij werk van Cees Dekker, Jac Jongert, Pieter Groot, Piet Zwart, Tom de Heus, Melle Hammer en Swip Stolk.

Kom ook en ontdek hoe vormgeving van destijds nog steeds onderdeel is van onze wereld nu.

Aanvang: 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)
Entree: € 10,-. FluXus-pas: € 7,50. Netwerkdocenten en Tengel-leden: gratis. Pinnen is mogelijk.
Locatie: FluXalon, Klaas Katerstraat 7b, Zaandam
Reserveren kan via klantenservice@fluxus.nl

Meer inspiratie?
De volgende lezing is zondag 4 maart. Dan vertelt muzikaal globetrotter en topgitarist Joep Pelt het verhaal van de blues. Lees meer...
 

Beeld: #07 uit de VER/KADES-KADEN serie van Bas Mantel

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek