Op de agenda

03-02-2018 | Lilian Vieira Grupo in Podium de Flux

Voorjaar 2018 tourt Lilian Vieira Grupo met het programma Samba Fever in de theaters in Nederland. Vanavond geven ze een exclusief voorproefje van deze muziektheatershow in het teken van de Samba! 

De Samba is bijna net zo oud als Brazilë zelf en geen stijl is zo krachtig. Iedereen kent de samba van de opzwepende trommelritmes en het Braziliaanse Carnaval met haar schuddende billen en snelle danspassen.
De Samba is de moeder van de Braziliaanse muzieksoorten.Samba is eigenlijk een verzamelnaam voor de verschillende muzieksoorten ontstaan uit de ritmes die de Afrikaanse slaven meenamen.Elke nieuwe cultuur die erbij kwam in Brazilie bracht nieuwe elementen en gaf de Samba een ander gezicht en sfeer door gebruik van nieuwe instrumenten, ritmes en het ontstaan van nieuwe dansen. Van de traditionele samba de roda, samba pagode, samba enredo, disco samba, samba soul, sambolero, bossa nova en zo verder.

Lilian Vieira Grupo laat je in Samba Fever de metamorfose van de Samba door de eeuwen heen horen. Een avond waarbij je niet stil kan blijven staan!

Lilian Vieira geeft 's middags ook een zang/samba workshop. Klik hier voor meer info: http://www.podiumdeflux.nl/event/id/162121/ Voor het concert + de workshop zijn actietickets verkrijgbaar voor €12.

Aanvang: 21.30 uur
Entree: Deurverkoop: € 10,- Voorverkoop: € 7,50
Locatie: Podium de Flux, Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
Meer info: www.podiumdeflux.nl


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek