Agenda

25-05-2016 | FluXus Schrijfcafé

Schrijf je graag of wil je juist beginnen met schrijven? Woensdagochtend 25 mei ben je van harte welkom bij het Schrijfcafé dat FluXus organiseert!
lees meer... ▶

27-05-2016 | 28-5-2016 PubLX speelt Corporation X in Verkadezaal FluXus

Een danstheatervoorstelling voor en door jongeren. In 'Corporation X' leeft een groep jongeren in een wereld die hypermodern en interessant is, maar ook uiterst gevaarlijk. Als je goed kijkt, zie je dat ze eigenlijk zichzelf niet zijn. 
lees meer... ▶

28-05-2016 | Open Huis FluXus (op de Muziekschool)

Op deze zaterdag zet FluXus de deuren van haar leslocatie op Westzijde 148 in Zaandam wijd open. Ontdek wel instrument bij je past, geniet van dansoptredens en maak kennis met alle creatieve cursussen die je bij FluXus kunt volgen. Tussen 13 en 16 uur ben je van harte welkom!
lees meer... ▶

28-05-2016 | Universe Of Passion

Op 28 mei zal Universe Of Passion terugkeren naar zijn thuisbasis, Zaandam dus. Na 2010 waren de muziekstijlen trance en progressive op hun retour. De populariteit nam af, maar daarmee werd de underground scene een stuk groter. 
lees meer... ▶

28-05-2016 | Dansvoorstelling: "Geen nacht zonder maan"

Dansvoorstelling door de dansers van Klassiek en Meer. Geen Nacht zonder maan. Wat doe je als de maan naar beneden gevallen is? En wat kan je doen om de maan weer hoog aan de hemel te krijgen?
lees meer... ▶

28-05-2016 | Kunst in de Bullekerk

In de eerste week van Week van de Amateurkunst is de Bullekerk op de Westzijde in Zaandam expositieruimte voor de kunstenaars uit de buurt. Zij tonen hun schilderijen, beeldhouwwerk, textielkunst en poëzie. De expositie wordt aangevuld met optredens en workshops. 
lees meer... ▶

28-05-2016 | 29-5-2016 ELIF, een Bruynzeelverhaal

"Een verrukkelijke voorstelling" kopte het NHD na het eerste speelweekend van ELIF, een Bruynzeelverhaal. Gelukkig kun je tot en met 12 juni nog elke weekend van deze muziektheater-voorstelling genieten. Na Vivo is FluXus opnieuw betrokken bij een theaterproductie die de historie van de Zaanstreek belicht. Op een bijzondere locatie uiteraard. Dit keer het Messingmagazijn op het Hembrugterrein.
lees meer... ▶

28-05-2016 | WAK 2016

De datum voor de Week van de Amateurkunst is al bekend. Deze wordt - ook in Zaanstad hopelijk - weer gehouden van 28 mei tot en met 5 juni 2016.
lees meer... ▶

28-05-2016 | Muziek op de Gracht

Met het muzikale feest ‘Muziek op de Gracht’ dat Soli Deo Gloria Zaandam organiseert, wordt de Week van de Amateurkunst officieel afgetrapt. Naast het Groot Orkest en Leerlingenorkest van Soli Zaandam zijn er optredens van Excelsior Oostzaan, het Zaans Show Orkest, Nuevo en de Woodside Big Band. Rond 13.00 uur wordt de WAK feestelijk geopend door wethouder Dick Emmer en Harrie Swinkels, directeur FluXus, centrum voor de kunsten.
lees meer... ▶

29-05-2016 | Prijswinnaarsconcert Jan Pasveerconcours

De eerste prijs-winnaars van het Jan Pasveerconcours 2016 geven zondag 29 mei een speciaal concert in het Zaantheater. Om 15 uur is het podium van de Forbo Flooring-zaal in het Zaantheater voor hen.
lees meer... ▶

29-05-2016 | Hiphopcore Outdore ism HSZ

Stichting ZSAlliance presenteert in samenwerking met het Onafhankelijke HipHopPlatform hiphopcore.com & het Zaanse dansplatform HSZaanstreek een Zaans HipHopprogramma midden op de Gedempte Gracht.
lees meer... ▶

29-05-2016 | Optredens en zangworkshop FluXus

In het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK) geven de cursisten van Jeannine La Rose en Hetty Mertz optredens en er is deze middag een zangworkshop. Entree is vrij.
lees meer... ▶

29-05-2016 | Excursie Natuurfotografie

De Poelboerderij organiseert een excursie natuurfotografie. Ook met een kleine camera met zoom kun je prachtige natuurfoto's maken. Zeker wanneer je meevaart met een echte natuurfotograaf. 
lees meer... ▶

31-05-2016 | Zaanstormend

Het Zaanstormend festival is hét festival dat aan een groot publiek laat zien wat een geweldige, talentvolle jongeren er in de Zaanstreek wonen. Het Zaantheater werkt hierbij intensief samen met FluXus. Dinsdag 31 mei zie je 129 Zaanse talenten in een spetterende show!
lees meer... ▶

31-05-2016 | Presentatie drummers

Drummerslab is dé drumschool voor jong en oud in de Zaanstreek. Vanaf 2014 werkt Drummerslab nauw samen met Fluxus, centrum voor de Kunsten in Zaandam.
lees meer... ▶

01-06-2016 | Presentatie drummers van Drummerslab

Drummerslab is dé drumschool voor jong en oud in de Zaanstreek. Vanaf 2014 werkt Drummerslab nauw samen met Fluxus, centrum voor de Kunsten in Zaandam.
lees meer... ▶

02-06-2016 | Gluren bij de Buren

Laat je verrassen door de amateurs uit de Zaanstreek. Je gaat “on Tour” door de catacomben van de Honigfabriek en komt verschillende Zaanse kunstenaars en creatieve uitspattingen tegen. Je mag heerlijk “Gluren bij de Buren” op uitzonderlijke plekken in de fabriek. Tijdens deze muzikale en theatrale tocht krijg je naast veel creativiteit een hapje en drankje aangeboden.
lees meer... ▶

02-06-2016 | The Music Games - componeren in spelvorm

Doe mee met The Music Games, een muzikaal spelletje voor spelers en publiek! Duo Soybean--twee slagwerkers/performers leiden om 17 uur de workshop. Je staat op een groot dambord met je instrument of stem en bouwt samen met de andere spelers een muziekstuk op. Het publiek is welkom vanaf 19 uur. Je mag luisteren of de spelers bespelen door ze op het dambord te verhplaatsen.
lees meer... ▶

02-06-2016 | THE JAM! - Popschool de Flux

Elke eerste donderdag van de maand vindt The Jam plaats in Podium de Flux. Een lekkere inloopsessie voor zangers, zangeressen en instrumentalisten van wat gevorderd niveau. Er worden veel verschillende stijlen gespeeld, dus er zit altijd wel iets bij wat je ligt. Funk, soul, hip-hop, pop, reggea het kan allemaal. De toegang is gratis, dus kom vooral een keertje kijken en liever natuurlijk nog: spelen!!
lees meer... ▶

03-06-2016 | William Sparks: the beginning

William Sparks: The Beginning is hét 16+ feest van de Zaanstreek! Verwacht de fijnste future house, een zomerse mix tussen deep house en future bass.
lees meer... ▶

03-06-2016 | Rabo Talent Scout

Geniet van de nieuwe generatie Zaanse artiesten tijdens de Rabo Talent Scout. In de tot popzaal omgetoverde Forbo Flooringzaal zijn er optredens van schoolbands, streetdance crews en zangtalent. 
lees meer... ▶

03-06-2016 | FluXus musical VAMPS

FluXus brengt ieder jaar een FluX-plus musicalproductie uit met als basiscast de gevorderden cursisten van FluXus. Eerdere succesvolle voorstellingen, zoals afgelopen jaar De Saense Chocoladefabriek, trokken volle zalen in de Zaanstreek. Ook dit jaar maakt theatermaker en Zaanse Parel, Majanka Fröhlich een bijzondere locatievoorstelling: Vamps. Een parodie over Zaanse vampieren met een hoog amusementsgehalte, bombastische muziek, grootste choreografieën en humoristische scenes.
lees meer... ▶

04-06-2016 | WAK: Klassiek Koren Festival

Coördinator van de muziekschool bij FluXus, Gertru Pasveer, presenteert vandaag een uniek korenconcert in de Bullekerk. Klassieke koren uit de Zaanstreek, te weten het Zaans Kamerkoor, het Kamerkoor Krommenie, het a capellakoor Cantabile, het Vocaal Ensemble Intermezzo en de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COV) treden gezamenlijk op.
lees meer... ▶

04-06-2016 | 5-6-2016 ELIF, een Bruynzeelverhaal

"Een verrukkelijke voorstelling" kopte het NHD na het eerste speelweekend van ELIF, een Bruynzeelverhaal. Gelukkig kun je tot en met 12 juni nog elke weekend van deze muziektheater-voorstelling genieten. Na Vivo is FluXus opnieuw betrokken bij een theaterproductie die de historie van de Zaanstreek belicht. Op een bijzondere locatie uiteraard. Dit keer het Messingmagazijn op het Hembrugterrein.
lees meer... ▶

04-06-2016 | The Real Boogie Nights Reunited

Wie kent het nog? De drukbezochte BoogieNights in de Kade. Ze zijn weer terug! Zaterdag 4 juni komt 'Discogodbas' iedereen weer het echte BoogieNights gevoel geven. Kom gezellig net als toen herinneringen ophalen met de beste muziek uit de 70’s, 80’s en 90’s.
lees meer... ▶

05-06-2016 | WAKKIES - kinderoptredens Kinderboekenmarkt

De laatste zondag van de Week van de Amateurkunst (WAK) is voor de WAKKIES, de kinder-kunstenaars in de Zaanstreek. Op de podia van de Zaanse Kinderboekenmarkt, tussen 11 en 17 uur op de Zaanse Schans zijn tal van optredens gepland van (hele) jonge amateurkunstenaars.
lees meer... ▶

05-06-2016 | Cd-presentatie First E

Ooit van een band gehoord die ‘trippop’ maakt? Lyrische popmuziek in een bad vol psychedelische surfgitaarsamples, synth loops, industriële percussie en uit samples getrokken klankkleuren. De Zaanse indie popband FIRST E is actief sinds 2010 en is hard op weg naar een eigen plek in de Nederpopscene. De missie: compacte gevarieerde ‘trippop’ songs produceren met de nodige mystiek, lyriek en dynamiek.
lees meer... ▶

09-06-2016 | Students Night

Zaandam heeft er een nieuwe uitgaansavond bij! Podium de Flux organiseert op donderdag 9 juni een dansavond voor ieder met een voorliefde voor groovy disco en house beats. 
lees meer... ▶

10-06-2016 | Fase 2.0

F.A.S.E 2.0 komt met een SUMMER EDITION! Het After School Event voor jou en je vrienden!
lees meer... ▶

10-06-2016 | FluXus Talentenconcert

Vrijdag 10 juni sluiten we de reekst Talentenconcerten voor dit seizoen af met een speciale editie. Vanaf 19 uur ben je van harte welkom in de Verkadezaal. 
lees meer... ▶

11-06-2016 | 12-6-2016 ELIF, een Bruynzeelverhaal

"Een verrukkelijke voorstelling" kopte het NHD na het eerste speelweekend van ELIF, een Bruynzeelverhaal. Dit weekend is je laatste kans om van deze muziektheater-voorstelling genieten. Na Vivo is FluXus opnieuw betrokken bij een theaterproductie die de historie van de Zaanstreek belicht. Op een bijzondere locatie uiteraard. Dit keer het Messingmagazijn op het Hembrugterrein.
lees meer... ▶

11-06-2016 | Keihard Dansen

Keihard dansen is dé nieuwe clubnacht van Podium de Flux. Waar menig club overvloeit van techno, DNB en hardstyle, voorziet Cap65 de alternatieve muziekliefhebber in zijn behoefte. 
lees meer... ▶

17-06-2016 | Zaans Gelach

Zonder dat je het doorhebt loopt Nederland over van het comedy-talent en wij brengen het naar je toe. Naar hartje Zaandam, Podium de Flux om precies te zijn. Maak kennis met een nieuwe generatie die afrekent met de slappe grappen van de vorige eeuw.
lees meer... ▶

18-06-2016 | Moulaya's Buikdansvoorstelling

Zaterdagavond 18 juni om 20.30 uur presenteert Sharon Esposito de Buikdansvoorstelling van haar dansschool met haar leerlingen.   Hoogtepunten zijn de nieuwste choreografien van de gevorderden cursisten van Pier K en Fluxus Zaandam!  Bijzonder verheug ik mij op de special guests buikdanseressen Mena Leila met haar groep Kismet en Cerise Noire met Burlesque act "Peacocks paradise".
lees meer... ▶

19-06-2016 | Popschool De Flux Zomerfestival

Met optredens van diverse popschoolbands en Lisa & the Lumberjacks. Voor de tweede keer organiseert popschool de Flux het Zomerfestival. Vorig jaar was het een groot succes en dit jaar gaan we nog groter uitpakken. De beste bands, bestaande uit leerlingen van de popschool, treden op onder het dak van de muziekkoepel aan de Zuiderkerkstraat. Lisa & the Lumberjacks zullen de dag afsluiten.
lees meer... ▶

19-06-2016 | Musicalvoorstelling Ronja de Roversdochter

Een ontroerende musical, gebaseerd op het boek Ronja de Roversdochter.  
lees meer... ▶

19-06-2016 | Musicalvoorstelling De Rode Prinses

Een hilarische musical over een prinses die ontvoerd is door een stel gekke rovers.  
lees meer... ▶

20-06-2016 | Open Podium Muziekschool - Zomer

Deze avond kan iedereen die dat wil vanaf 19.30 'het podium pakken' met muziek, die binnen het thema ZOMER past.
lees meer... ▶

23-06-2016 | Kopercollectief presentatie concert

Het tweejaarlijkse Kopercollectief presentatie concert. Spannend , ontroerend en altijd weer verrassend. Tevens presentatie workshops. Aanvang 19.30 uur. Verkadezaal (einde rond 21 uur.)
lees meer... ▶

24-06-2016 | Soweto Soul

Soweto Soul is een eerbetoon aan de muzikale Soul van kleine dorpjes in Zuid Afrika.
lees meer... ▶

25-06-2016 | Dansdag

Zaterdag 25 juni is het weer Dansdag bij FluXus. Dé dag dat alle danscursisten van onze FluXus netwerkdocenten hun beste moves laten zien. In de Verkadezaal van de FluXus Muziekschool maken ze er deze dag één groot dansfeest van en jij kan daar bij zijn!
lees meer... ▶

26-06-2016 | Koren op de Gracht

Zondag 26 juni wordt de maand dat de amateurkunst in the picture stond, afgesloten met Koren op de Gracht. Vanaf 12 uur bij de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam. 
lees meer... ▶

26-06-2016 | Musicalvoorstelling Ronja de Roversdochter

Een ontroerende musical n.a.v. het boek Ronja de Roversdochter.    
lees meer... ▶

26-06-2016 | Musicalvoorstelling De Rode Prinses

Een hilarische musical over een prinses die ontvoerd is door een stel gekke rovers.  
lees meer... ▶

26-06-2016 | Musicalvoorstelling Alice in Wonderland

De tienermusical groep speelt een originele eigen versie van het bekende Alice in Wonderland.   
lees meer... ▶

27-06-2016 | Gratis kennismakingslessen nieuwe danscursus De Tovenaar van Oz

Op dinsdag 28 juni en dinsdag 5 juni kun je van 14.45 tot 16.15 uur gratis kennismakingslessen volgen voor de nieuwe danscursus De Tovenaar van Oz. De danscursus, die vanaf augustus echt van start gaat, is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar.
lees meer... ▶

02-07-2016 | Talentengala

Elk jaar organiseert de Fluxus Talentklas zelf een Talentengala. Een mooi, gevarieerd concert met alle deelnemers aan de Talentklas. Je kunt van klassieke vioolsonates tot jazz verwachten.
lees meer... ▶

02-07-2016 | Auditiedag Talentenklas Muziekschool

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

05-07-2016 | Gratis kennismakingslessen nieuwe danscursus Grease

Op dinsdag 28 juni en dinsdag 5 juli kun je van 16.15 tot 17.45 uur gratis kennismakingslessen volgen voor de nieuwe danscursus Grease. De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar.
lees meer... ▶

09-07-2016 | Slotconcert FluXus Ensembles

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

09-07-2016 | Lil Kleine & Gers Pardoel

Op 9 juli zal op het terrein van het toekomstige cultuurcluster een zomers Flux op locatie concert plaatsvinden.
lees meer... ▶

17-07-2016 | Haltpop

Na vele succesvolle edities, zal Haltpop ook dit jaar weer neerstrijken in Assendelft. Haltpop is hét alternatieve muziekfestival van de Zaanstreek met een aanbod van zowel lokale als internationale live-acts. 
lees meer... ▶

18-07-2016 | Zomervakantie

De scholen in de Zaanstreek hebben Zomervakantie. Vaak betekent dat ook een stop van jouw lessen. Vraag dat bijtijds na bij je docent.
lees meer... ▶

23-09-2016 | Ben Poole in Podium de Flux

De achtentwintig jaar oude gitarist en zanger uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.
lees meer... ▶

02-10-2016 | Lea Kliphuis in Podium de Flux

Lea Kliphuis is haar naam: zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. Haar tweede album ‘The World Owes Me Nothing’ (Excelsior Recording), is een plaat vol pure, eerlijke liedjes met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren 70. 
lees meer... ▶

12-11-2016 | Cranq in Podium de Flux

Taste the underground! 
lees meer... ▶

22-06-2017 | FluXus Schrijfcafé

Schrijf je graag, ben je geïnteresseerd in of heb je verlangen om te schrijven? Woensdagochtend 22 juni ben je van harte welkom bij het Schrijfcafé dat FluXus organiseert.
lees meer... ▶

24-06-2017 | Code Monet - de FluXus Familiemusical

Hoera, FluXus komt weer met een grote familiemusical. Code Monet (8+) vertelt het verhaal van een groep Zaanse kinderen, die het geheime genootschap 'Code Monet' oprichten om de verdwijning van een schilderij te onderzoeken. Op 24 en 25 juni in het Zaantheater voor het grote publiek en doordeweeks als schoolvoorstelling.
lees meer... ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek