Agenda

25-04-2016 | Nieuwe cursus games maken 9+

Vanaf 11 mei start er weer een nieuwe cursus 'Maak je eigen game, site, app'.
lees meer... ▶

29-04-2016 | Popschool Presentatie bij Podium de Flux

De Flux Popschoolbands hebben hier keihard naar toe gewerkt: de presentatie in De Flux. Dit is hét aanstormend talent van de Zaanstreek. De betrokken docenten hebben met de leerlingen een programma weten samen te stellen wat werkelijk alles wat met popmuziek te maken heeft dik overstijgt. Hier vind je misschien wel de Aretha, Anouk, Rihanna, Marco, Guus, Mick, Bob, Paul, Stevie, Jimi, Joni, Amy of Miles van de toekomst.
lees meer... ▶

30-04-2016 | Martijn Fischer zingt Hazes bij Podium de Flux

Optreden met band van de acteur van 'Hij Gelooft In Mij' en 'Met Bloed Zweet En Tranen'. Vanavond staat Podium de Flux in het teken van André Hazes en daarvoor komt niemand minder dan Martijn Fischer met zijn band naar Zaandam!
lees meer... ▶

30-04-2016 | De Clip Club in De Flux

Bij de Clip Club sta jij centraal. Je kunt er lekker dansen op de grootste hits van toen en nu. ABBA, Prince en de Dolly Dots zijn erbij, maar ook de hedendaagse krakers van Pharrell, Amy Winehouse en Avicii.
lees meer... ▶

01-05-2016 | Mei-vakantie

De scholen in de Zaanstreek hebben Mei-vakantie. Vaak betekent dat ook een korte stop van jouw lessen. Vraag dat bijtijds na bij je docent.
lees meer... ▶

05-05-2016 | THE JAM! - Popschool de Flux

Elke eerste donderdag van de maand vindt The Jam plaats in Podium de Flux. Een lekkere inloopsessie voor zangers, zangeressen en instrumentalisten van wat gevorderd niveau. Er worden veel verschillende stijlen gespeeld, dus er zit altijd wel iets bij wat je ligt. Funk, soul, hip-hop, pop, reggea het kan allemaal. De toegang is gratis, dus kom vooral een keertje kijken en liever natuurlijk nog: spelen!!  
lees meer... ▶

06-05-2016 | Korpse & Contorted Mind bij Podium de Flux

De Nederlandse death metal band Korpse zal de Flux helemaal op stelten te zetten. Maak je op voor snoeiharde breakdowns die ten tonele worden gebracht met onevenaarbare agressie. Contorted Mind is een Nederlandse death metal band, gevormd in 2013. Maak je op voor een behoorlijke dosis brutal death metal en grindcore. Contorted mind staat garant voor wervelende gitaarriffs, dreunende bastonen en retesnelle blast beats.
lees meer... ▶

07-05-2016 | Big Yea Comedy! in De Flux

Dé professionele comedyshow met gevestigde namen uit de stand-up scene. Wil je echt veel lachen? Een betere plek is er op deze vrijdag in Zaanstad niet te vinden. Stand Up Comedy is een zeer populaire kunstvorm aan het worden. Onvoorspelbare scherpe grappen, absurdisme en hilarische flirts met het publiek: dit zijn de ingrediënten voor de die hard comedy fans. Voor die mensen die willen kennismaken met deze nieuwe stroming in podiumkunsten is dit een kans bij jou om de hoek!
lees meer... ▶

07-05-2016 | Elif - een Bruynzeelverhaal / muziektheater

Na Vivo is FluXus opnieuw betrokken bij een theaterproductie die de historie van de Zaanstreek belicht. De nieuwe voorstellin heet ELIF en is een Bruynzeelverhaal dat als muziektheater wordt gebracht in het Messingmagazijn op het Hembrugterrein. De productie is een samenwerking tussen het Zaantheater en het Zaans Museum en FluXus. Houders van de FluXus Family & Friends pas krijgen € 2,50 korting voor kaarten in het eerste weekend!
lees meer... ▶

09-05-2016 | Schrijfcursus: Kort Verhaal

Een mini cursus schrijven op de maandagavond waarin je o.a. kennis maakt met personages en perspectief.
lees meer... ▶

12-05-2016 | Open Fotocafé

Na succesvolle bijeenkomsten afgelopen voorjaar organiseert FluXus ook komend seizoen een Open Fotocafé. Elke tweede donderdag van de maand kunnen fotografie-liefhebbers gratis langskomen bij het fotocafé. De ontmoetingen vinden plaats van 19.30 tot 22.00 uur in de FluXalon, Klaas Katerstraat 7b in Zaandam.  
lees meer... ▶

13-05-2016 | Ruben Hoeke presenteert gitaartalenten in De Flux

De gitaartalenten van Ruben Hoeke staan weer te popelen om op te treden. Na tien weken zwoegen en zweten in Muziekcentrum Jottem in Wormerveer presenteert gitarist Ruben Hoeke op 13 mei in Podium de Flux zijn nieuwste lichting ‘gitaarworkshoppers’. 
lees meer... ▶

14-05-2016 | Brainwave in De Flux

14 mei gaan we terug in de tijd met de grote zwarte hardcore schijven. Oude tijden herleven tijdens vier sets op vinyl. Het belooft weer een unieke editie te worden!
lees meer... ▶

16-05-2016 | Pinksteren

De scholen in de Zaanstreek zijn vrij op Tweede Pinksterdag. Vaak betekent dat ook een korte stop van jouw lessen. Vraag dat bijtijds na bij je docent.
lees meer... ▶

18-05-2016 | Inspiratielezing over de creatiespiraal

Woensdagavond 18 mei zijn Jessica de Jaeger en Marinus Knoope te gast bij FluXus voor de Inspiratielezing ‘Van wens naar werkelijkheid’. Knoope bracht eind jaren ’90 het boek ‘De Creatiespiraal’ uit. Samen met cultureel ondernemer, trainer en coach Jessica de Jaeger zal Knoope ingaan op hoe de creatiespiraal gebruikt kan worden in de kunsten en de culturele sector. Laat je inspireren en krijg meer grip op het verwerkelijken van je (persoonlijke) wensen.
lees meer... ▶

18-05-2016 | Cursus Passie voor Opera

Een heerlijke opera als La Boheme van Giacomo Puccini beter begrijpen, zodat je er dinsdag 14 juni 2016 in het Zaantheater nog meer van kunt genieten? Dat zou elke operaliefhebber toch willen? Vandaag start de nieuwe worshop voor de operaliefhebber. Door een nieuwe samenwerking tussen Villa Puccini en het Zaantheater ben je bovendien, tegen sterk gereduceerde prijzen, verzekerd van een plek op de eerste rang de 14e! 
lees meer... ▶

21-05-2016 | The Good Life Tribe

Het is tijd voor een nieuwe samenwerking van BassINC. Dit maal hebben we de handen ineengeslagen met The Goodlife Tribe Crew. 
lees meer... ▶

22-05-2016 | Freestyle Impro Theaterdag

Altijd al op theatergebied willen leren improviseren? Dan is dit je kans! 
lees meer... ▶

25-05-2016 | FluXus Schrijfcafé

Schrijf je graag of wil je juist beginnen met schrijven? Woensdagochtend 25 mei ben je van harte welkom bij het Schrijfcafé dat FluXus organiseert!
lees meer... ▶

27-05-2016 | PubLX speelt Corporation X in Verkadezaal FluXus

Een danstheatervoorstelling voor en door jongeren. In 'Corporation X' leeft een groep jongeren in een wereld die hypermodern en interessant is, maar ook uiterst gevaarlijk. Als je goed kijkt, zie je dat ze eigenlijk zichzelf niet zijn. 
lees meer... ▶

28-05-2016 | Open Huis op de Muziekschool

Op deze zaterdag zet FluXus de deuren van haar leslocatie op Westzijde 148 in Zaandam wijd open. Ontdek wel instrument bij je past, geniet van dansoptredens en maak kennis met alle creatieve cursussen die je bij FluXus kunt volgen. Tussen 13 en 16 uur ben je van harte welkom!
lees meer... ▶

28-05-2016 | Universe Of Passion

Op 28 mei zal Universe Of Passion terugkeren naar zijn thuisbasis, Zaandam dus. Na 2010 waren de muziekstijlen trance en progressive op hun retour. De populariteit nam af, maar daarmee werd de underground scene een stuk groter. 
lees meer... ▶

28-05-2016 | Dansvoorstelling: "Geen nacht zonder maan"

Dansvoorstelling door de dansers van Klassiek en Meer. Geen Nacht zonder maan. Wat doe je als de maan naar beneden gevallen is? En wat kan je doen om de maan weer hoog aan de hemel te krijgen?
lees meer... ▶

28-05-2016 | WAK 2016

De datum voor de Week van de Amateurkunst is al bekend. Deze wordt - ook in Zaanstad hopelijk - weer gehouden van 28 mei tot en met 5 juni 2016.
lees meer... ▶

28-05-2016 | Muziek op de Gracht

De Week van de Amateurkunst opent dit weekend met Muziek op de Gracht zaterdag en Cultuur op de Gracht zondag. In en om de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in hartje Zaandam.
lees meer... ▶

29-05-2016 | Prijswinnaarsconcert Jan Pasveerconcours

De eerste prijs-winnaars van het Jan Pasveerconcours 2016 geven zondag 29 mei een speciaal concert in het Zaantheater. Om 15 uur is het podium van de Forbo Flooring-zaal in het Zaantheater voor hen.
lees meer... ▶

31-05-2016 | Zaanstormend

Het Zaanstormend festival is hét festival dat aan een groot publiek laat zien wat een geweldige, talentvolle jongeren er in de Zaanstreek wonen. Het Zaantheater werkt hierbij intensief samen met FluXus.   
lees meer... ▶

02-06-2016 | THE JAM! - Popschool de Flux

Elke eerste donderdag van de maand vindt The Jam plaats in Podium de Flux. Een lekkere inloopsessie voor zangers, zangeressen en instrumentalisten van wat gevorderd niveau. Er worden veel verschillende stijlen gespeeld, dus er zit altijd wel iets bij wat je ligt. Funk, soul, hip-hop, pop, reggea het kan allemaal. De toegang is gratis, dus kom vooral een keertje kijken en liever natuurlijk nog: spelen!!
lees meer... ▶

03-06-2016 | Rabo Talent Scout

Geniet van de nieuwe generatie Zaanse artiesten tijdens de Rabo Talent Scout. In de tot popzaal omgetoverde Forbo Flooringzaal zijn er optredens van schoolbands, streetdance crews en zangtalent. 
lees meer... ▶

03-06-2016 | FluXus musical VAMPS

FluXus brengt ieder jaar een FluX-plus musicalproductie uit met als basiscast de gevorderden cursisten van FluXus. Eerdere succesvolle voorstellingen, zoals afgelopen jaar De Saense Chocoladefabriek, trokken volle zalen in de Zaanstreek. Ook dit jaar maakt theatermaker en Zaanse Parel, Majanka Fröhlich een bijzondere locatievoorstelling: Vamps. Een parodie over Zaanse vampieren met een hoog amusementsgehalte, bombastische muziek, grootste choreografieën en humoristische scenes.
lees meer... ▶

04-06-2016 | WAK: Klassiek Koren Festival

Coördinator van de muziekschool bij FluXus, Gertru Pasveer, presenteert vandaag een uniek korenconcert in de Bullekerk. Klassieke koren uit de Zaanstreek, te weten het Zaans Kamerkoor, het Kamerkoor Krommenie, het a capellakoor Cantabile, het Vocaal Ensemble Intermezzo en de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COV) treden gezamenlijk op.
lees meer... ▶

10-06-2016 | FluXus Talentenconcert

Vrijdag 10 juni sluiten we de reekst Talentenconcerten voor dit seizoen af met een speciale editie. Vanaf 19 uur ben je van harte welkom in de Verkadezaal. 
lees meer... ▶

18-06-2016 | Musicalpresentaties

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

18-06-2016 | Moulaya's Buikdansvoorstelling

Zaterdagavond 18 juni om 20.30 uur presenteert Sharon Esposito de Buikdansvoorstelling van haar dansschool met haar leerlingen.   Hoogtepunten zijn de nieuwste choreografien van de gevorderden cursisten van Pier K en Fluxus Zaandam!  
lees meer... ▶

19-06-2016 | Popschool De Flux Zomerfestival

Met optredens van diverse popschoolbands en Lisa & the Lumberjacks. Voor de tweede keer organiseert popschool de Flux het Zomerfestival. Vorig jaar was het een groot succes en dit jaar gaan we nog groter uitpakken. De beste bands, bestaande uit leerlingen van de popschool, treden op onder het dak van de muziekkoepel aan de Zuiderkerkstraat. Lisa & the Lumberjacks zullen de dag afsluiten.
lees meer... ▶

19-06-2016 | Musicalpresentaties

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

20-06-2016 | Open Podium Muziekschool - Zomer

Deze avond kan iedereen die dat wil vanaf 19.30 'het podium pakken' met muziek, die binnen het thema ZOMER past.
lees meer... ▶

23-06-2016 | Kopercollectief presentatie concert

Het tweejaarlijkse Kopercollectief presentatie concert. Spannend , ontroerend en altijd weer verrassend. Tevens presentatie workshops. Aanvang 19.30 uur. Verkadezaal (einde rond 21 uur.)
lees meer... ▶

25-06-2016 | Dansdag

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

26-06-2016 | Musicalpresentaties

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

27-06-2016 | Gratis kennismakingslessen nieuwe danscursus De Tovenaar van Oz

Op dinsdag 28 juni en dinsdag 5 juni kun je van 14.45 tot 16.15 uur gratis kennismakingslessen volgen voor de nieuwe danscursus De Tovenaar van Oz. De danscursus, die vanaf augustus echt van start gaat, is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar.
lees meer... ▶

02-07-2016 | Talentengala

Elk jaar organiseert de Fluxus Talentklas zelf een Talentengala. Een mooi, gevarieerd concert met alle deelnemers aan de Talentklas. Je kunt van klassieke vioolsonates tot jazz verwachten.
lees meer... ▶

02-07-2016 | Auditiedag Talentenklas Muziekschool

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

05-07-2016 | Gratis kennismakingslessen nieuwe danscursus Grease

Op dinsdag 28 juni en dinsdag 5 juli kun je van 16.15 tot 17.45 uur gratis kennismakingslessen volgen voor de nieuwe danscursus Grease. De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar.
lees meer... ▶

09-07-2016 | Slotconcert FluXus Ensembles

Meer informatie volgt.
lees meer... ▶

18-07-2016 | Zomervakantie

De scholen in de Zaanstreek hebben Zomervakantie. Vaak betekent dat ook een stop van jouw lessen. Vraag dat bijtijds na bij je docent.
lees meer... ▶

23-09-2016 | Ben Poole in Podium de Flux

De achtentwintig jaar oude gitarist en zanger uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.
lees meer... ▶

02-10-2016 | Lea Kliphuis in Podium de Flux

Lea Kliphuis is haar naam: zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. Haar tweede album ‘The World Owes Me Nothing’ (Excelsior Recording), is een plaat vol pure, eerlijke liedjes met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren 70. 
lees meer... ▶

12-11-2016 | Cranq in Podium de Flux

Taste the underground! 
lees meer... ▶

22-06-2017 | FluXus Schrijfcafé

Schrijf je graag, ben je geïnteresseerd in of heb je verlangen om te schrijven? Woensdagochtend 22 juni ben je van harte welkom bij het Schrijfcafé dat FluXus organiseert.
lees meer... ▶

24-06-2017 | Code Monet - de FluXus Familiemusical

Hoera, FluXus komt weer met een grote familiemusical. Code Monet (8+) vertelt het verhaal van een groep Zaanse kinderen, die het geheime genootschap 'Code Monet' oprichten om de verdwijning van een schilderij te onderzoeken. Op 24 en 25 juni in het Zaantheater voor het grote publiek en doordeweeks als schoolvoorstelling.
lees meer... ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek