Agenda

20-10-2017 | Giles Robson Band in Podium de Flux

Je moet iets behoorlijk goed doen als grootse harmonica spelers als Sugar Blue en Paul Jones je prijzen om je talent. Giles Robson speelt de sterren van de hemel op zijn ongetemde bluesharmonica. 
lees meer... ▶

21-10-2017 | Zaansafari

Varen door de Zaanstreek met de "Verkade-gigantjes" als theatrale gastvrouwen op de boot.
lees meer... ▶

22-10-2017 | Lezing Volksuniversiteit: Hollandse meesters in de Hermitage

Van 7 oktober 2017 tot 27 mei 2018 komen schilderijen van onder meer Rembrandt, Hals en Potter evenals minder bekende meesters, naar de dépendance van de Hermitage in Amsterdam. Onder meer Rembrandts beroemde ‘Flora’ (zie foto) zal te bewonderen zijn, als een van de zes Rembrandts op de tentoonstelling. Weet u wie er model voor stond? En wie Flora was?
lees meer... ▶

27-10-2017 | The Gwoof in Podium de Flux

Drummer Boudewijn Bauw en toetsenist Sander Bos werken al sinds 2012 samen. Geen wonder dat ze een strak tandem zijn. Maar toen ze als The Gwoof in de studio hun 14 favoriete tracks hadden opgenomen misten ze toch iets. Hun zoektocht naar het ontbrekende element leidde hen naar Patrick Rudeboy Tilon, de frontman/vocalist van de legendarische Urban Dance Squad.
lees meer... ▶

28-10-2017 | The Rosenberg Trio in Podium de Flux

The Rosenberg Trio is geen onbekende in de Gyspsy Jazz community. Eind jaren 80 breekt het trio internationaal door en sindsdien spelen ze op de grootste jazz festivals, waaronder het North Sea Jazz festival, Jazz Festival of Montreal Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz In Marciac Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles. 
lees meer... ▶

29-10-2017 | Drie metalbands in Podium de Flux

Drie, twee, één, klaar? Moshen maar! Op 29 oktober zullen de metalbands Outline in Color, Scream Blue Murder en Nafearya de versterkers op de proef stellen.
lees meer... ▶

30-10-2017 | Start nieuwe FluXus musicalproductie

Na de herfstvakantie starten we met een nieuwe FluXus musical-productie. Zoals gewoonlijk wordt de grote productie van afgelopen jaar (vijf keer Code Monet in de grote zaal van het Zaantheater) afgewisseld met een kleinere productie. Maandag 30 oktober gaat die van start en FluXus Plus biedt je de kans om mee te doen.
lees meer... ▶

31-10-2017 | Lezing Volksuniversiteit: Paul Poiret en Art Deco

Paul Poiret was een invloedrijk Frans modeontwerper uit het begin van de 20e eeuw. Zijn ontwerpen ademen de Oosterse sfeer van de Ballets Russes en hij wordt wel de vader van de Franse art deco genoemd. Poiret heeft contacten met diverse kunstenaars uit zijn tijd en wordt een groot vernieuwer binnen de mode. Dit najaar brengt het Gemeentemuseum in Den Haag Paul Poiret tot leven door middel van een tentoonstelling vol mode, fotografie, film, schilderkunst en beeldhouwkunst.
lees meer... ▶

02-11-2017 | Inspiratiesessie WALHALLAb

Op donderdagavond 2 november komt Marco Mout, oprichter van het WALHALLAb in Zutphen vertellen hoe zij werken met jong talent. Het WALHALLAb is een makerspace waarin jongeren gecoacht, vrijgelaten en ondergedompeld worden. En dat levert mooie dingen op!
lees meer... ▶

02-11-2017 | The Jam in Podium de Flux

The Jam! is een inloopsessie voor zangers, zangeressen en instrumentalisten van wat gevorderd niveau. Er worden veel verschillende stijlen gespeeld, dus er zit altijd wel iets bij wat je ligt. Funk, soul, hip-hop, pop, reggae, rock het kan allemaal. De toegang is gratis, dus kom vooral een keertje kijken en liever natuurlijk nog: spelen!!  
lees meer... ▶

03-11-2017 | Promoot jezelf online op een originele manier

Doe mee met deze workshop voor ZZP'ers die het lastig vinden zichzelf op internet te promoten.
lees meer... ▶

03-11-2017 | 6x10 Festival TheaterMijn

Kort en krachtig theater van Zaanse toneelschrijvers en spelers op locatie in de Honigfabriek: dat is het 6x10 Festival van TheaterMijn en Het Speelt. Dit keer met zeven korte voorstellingen (ze konden niet kiezen) over wrijving, gespeeld door jonge en volwassen spelers uit de Zaanstreek.
lees meer... ▶

04-11-2017 | Mokerslag & Millstone in Podium de Flux

Een keiharde doublebill met Mokerslag en Millstone!
lees meer... ▶

04-11-2017 | Willem Brons in Verkadezaal

Willem Brons 80 jaar! Vanwege dat heuglijke feit geeft de meesterpianist een feestelijk concert.
lees meer... ▶

05-11-2017 | Lezing Volksuniversiteit: Het Calff-huis

In 1704 voltooide Nicolas Calff het herenhuis aan de Westzijde in Zaandam. Bijbehorend luchthuis is meerdere keren geïmiteerd. Deze aangepaste kopieen zijn door Monet vereeuwigd. Precies 300 jaar geleden bezocht Czaar Peter de Grote (uit Rusland) meerdere keren dit pand. Ter ere daarvan deze virtuele rondleiding door dit unieke pand.
lees meer... ▶

10-11-2017 | Talentenconcert

Talentenconcert met optredens van talentvolle cursisten van de afdeling muziek.  
lees meer... ▶

13-11-2017 | Open Podium Verkadezaal

Dé plek voor Zaans muziektalent om op een professioneel podium te staan. 
lees meer... ▶

17-11-2017 | Eskimo Callboy in Podium de Flux

Eskimo Callboy doet zijn hilarische naam absoluut eer aan. Met een hoop zelfspot en sarcasme gaan deze Duitse heren door het leven. Het eindeloze plezier van deze band spat niet alleen van het nieuwe album, maar ook van hun spetterende liveshows. De band tovert elke concertzaal om tot een waar danspaleis. Met hun zogenaamde dansbare porno metal met een snufje psychedelische glam rock veroveren zij het experimentele metal circuit. Het is duidelijk, deze heren nemen het leven niet te serieus.
lees meer... ▶

18-11-2017 | The Doors in Concert in Podium de Flux

De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed.
lees meer... ▶

19-11-2017 | Flashmob Buikdansen

Flashmob Buikdansen in het centrum van Zaandam op zondag 19 november. Gee je op via moulayasbuikdans@gmail.com  
lees meer... ▶

19-11-2017 | Chantal Acda in Podium de Flux

De Belgisch-Nederlandse Chantal Acda staat voor persoonlijke songs vol fijne laagjes en kwetsbaarheid. Na Let Your Hands Be My Guide (2013) en The Sparkle In Our Flaws (2015), ligt nu ook het album Bounce Back in de schappen. 
lees meer... ▶

22-11-2017 | Schrijfcafé

Schrijf je graag? Kom naar het Schrijfcafé!
lees meer... ▶

23-11-2017 | Inspiratiesessie Folkert de Jong

Donderdag 23 november is de in de Zaanstreek wonende, maar internationaal werkende tekenaar en beeldhouwer Folkert de Jong middelpunt van de FluXus Inspiratiesessie. Na zijn lezing over zijn werk en drijfveren sluit hij de sessie af met een muzikale performance samen met de band Upfront Soundlab Amsterdam en videokunstenares Yolenth van den Hoogen.
lees meer... ▶

24-11-2017 | Def Americans in Podium de Flux

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren van Def Americans Johnny Cash tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.
lees meer... ▶

25-11-2017 | Dauthuz in Podium de Flux

Deze Zaanse Death Metal formatie is sinds 2015 aan de weg aan het timmeren, in 2016 bracht de band de debuut EP 'Dauthuz' uit en sindsdien gaat het hard! Optredens met o.a. Belphegor, Sinister, Izegrim en I am Morbid en binnenkort ook het eerste optreden buiten Nederland.
lees meer... ▶

26-11-2017 | Charles Pasi in Podium de Flux

Charles Pasi staat op het punt groots door te breken. Hij is afkomstig uit Frankrijk, met Frans/Italiaanse roots. Op jonge leeftijd heeft hij al vele Europese landen en China aangedaan. Zijn muziek zou je kunnen beschrijven als een mix tussen blues, soul en pop. Zelf houdt hij echter niet van labels. In de woorden van Duke Ellington: Er zijn maar twee soorten muziek, goede muziek en het andere soort. Je kunt wel raden tot welke Charles Pasi behoort.
lees meer... ▶

29-11-2017 | Ana Popovic in Podium de Flux

Ter promotie van het nieuwe album Trilogy tourt Ana Popovic door Europa. Trilogy wordt geprezen als Anas meest ambitieuze project tot nu toe. Zoals de titel doet vermoeden, is het een drievoudig album.
lees meer... ▶

02-12-2017 | Maya Fridman in Verkadezaal

“Canti d’inizio e fine”, een solostuk speciaal voor Maya Fridman geschreven door Maxim Shalygin, gaat de toon zetten voor haar intiem en kleurrijk recital van hedendagse muziek.  Het optreden wordt georganiseerd door De Muziekkamer.
lees meer... ▶

03-12-2017 | Donnerwetter + Anemone in Podium de Flux

Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. 
lees meer... ▶

07-12-2017 | The Jam in Podium de Flux

The Jam! is een inloopsessie voor zangers, zangeressen en instrumentalisten van wat gevorderd niveau. Er worden veel verschillende stijlen gespeeld, dus er zit altijd wel iets bij wat je ligt. Funk, soul, hip-hop, pop, reggae, rock het kan allemaal.
lees meer... ▶

08-12-2017 | Band of Friends in Podium de Flux

Band of Friends is inmiddels niet meer weg te denken uit de bluesrock scene. De band bestaat uit voormalige bandleden van Rory Gallagher: Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) en de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel.
lees meer... ▶

09-12-2017 | Kinder Carols from Scratch

Naast de traditionele Carols-from-Scratch-dag voor volwassenen nu voor het tweede jaar ook een ‘Kinder Carols from Scratch’. Op dezelfde dag dat de volwassenen repeteren, zaterdag 9 december, studeren de kinderen de mooiste kerstliedjes in.
lees meer... ▶

09-12-2017 | Kingfisher Sky in Podium de Flux

De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat.
lees meer... ▶

09-12-2017 | Carols from Scratch

Een gezellige dag vol (kerst)sfeer en zingen: dat is de Carols from Scratch-dag bij FluXus. De 19e editie alweer. Het begint 's morgens met het uitdelen van de muziek. En na een dag instuderen bij FluXus - onderbroken door een lekkere lunch - geven we om 16.00 uur een presentatie. 
lees meer... ▶

13-12-2017 | FluXus Kerstkids in Christmas tour

De FluXus Kerstkids gaan weer on tour met het Politie-orkest en Margriet Eshuijs, Maarten Peters en Majanka Fröhlich. Ze zijn op drie data te zien en te beluisteren.   
lees meer... ▶

14-12-2017 | Inspiratiesessie Ernest van der Kwast

Donderdag 14 december is schrijver Ernest van der Kwast te gast bij de FluXus Inspiratielezing. Hij komt vertellen over zijn nieuwste boek waarin hij een stem geeft aan vier jonge mensen die allemaal met een verschillende achtergrond naar Nederland zijn gevlucht.
lees meer... ▶

15-12-2017 | Kerstconcert in de Vermaning Krommenie

Locatie: De Vermaning, Krommenie Aanvang: 19.00 uur
lees meer... ▶

16-12-2017 | The Charm The Fury in Podium de Flux

Binnen enkele jaren heeft The Charm The Fury een waar metalimperium opgebouwd in zowel binnen als buitenland. Na vele uitverkochte shows is het nu de beurt aan De Flux om deze explosieve band te ontvangen.
lees meer... ▶

17-12-2017 | Dansdag in FluXus Westzijde

Vandaag presenteren onze talentvolle danscursisten zich.
lees meer... ▶

17-12-2017 | Kerstshow Zaanse Theatershow

Kerstshow door de cursisten van de Zaanse Theatershow.
lees meer... ▶

17-12-2017 | Nederlanders in Parijs

Tussen 13 oktober en 7 januari toont het Van Gogh Museum in de expositie 'Nederlanders in Parijs' de invloed van de Franse hoofdstad op een achttal kunstenaars van eigen bodem die tussen de Franse Revolutie en de Eerste Wereldoorlog naar Parijs gingen. In deze lezing bereiden we uw bezoek niet alleen voor, maar halen nog meer, niet alleen Nederlandse kunstenaars aan, wier oeuvre mede door hun Parijse verblijf is bepaald, zoals Thérèse Schwartze. Zij werd er zelfs onderscheiden voor haar werk.
lees meer... ▶

20-12-2017 | Schrijfcafé

Het FluXus Schrijfcafé is dé plek om anderen te ontmoeten met dezelfde passie.
lees meer... ▶

20-12-2017 | Kinderkerstconcert Bullekerk

Locatie: Bullekerk te Zaandam Aanvang: 16.30 uur
lees meer... ▶

20-12-2017 | Kerstconcert Bullekerk

Locatie: Bullekerk, Zaandam Aanvang: 19.00 uur
lees meer... ▶

22-12-2017 | Rabo Talent Scout

Geniet van de nieuwe generatie Zaanse artiesten tijdens de Rabo Talent Scout. In het Zaantheater zijn er optredens van schoolbands, streetdance crews en zangtalent. Ben je ook zo nieuwsgierig welke school het meeste talent in huis heeft? 
lees meer... ▶

23-12-2017 | Brainwave: strak in je kerstpak

Voor de fans van hardcore, earlyhardcore en oldschool. Strak in je kerstpak blazen we het dak eraf!
lees meer... ▶

12-01-2018 | FluXus by Night

FluXus by Night is onze spannende Open Huis in de avonduren in FluXus, Klaas Katerstraat 7b in Zaandam.
lees meer... ▶

12-01-2018 | Voorronde Prinses Christinaconcours

Meer info volgt.  
lees meer... ▶

12-01-2018 | Gare du Nord in Podium de Flux

De zes-koppige Nederlandse live band Gare du Nord staat al acht jaar garant voor volle zalen en een full energy uptempo show. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord live uitgegroeid tot een spetterende energy-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in.
lees meer... ▶

13-01-2018 | Voorronde Prinses Christinaconcours

Meer info volgt.
lees meer... ▶

14-01-2018 | Keihard Lachen in Podium de Flux met o.a. Steven Brunswijk

In januari hebben we weer een hilarische editie 'Keihard Lachen' met onder andere Steven Brunswijk (De Braboneger) en het vaste gezicht Fabian Franciscus.
lees meer... ▶

26-01-2018 | Talentenconcert

Talentenconcert van talentvolle muziekcursisten.
lees meer... ▶

27-01-2018 | PPTA, Degenerate & Hallowed Fire in Podium de Flux

Deze avond staat de Flux in het teken van thrash! Een keiharde triplebill met PPTA, Hallowed Fire en Degenerate.
lees meer... ▶

27-01-2018 | Moulaya's Swingavond

Swingavond voor iedereen die van dansen houdt! Aanvang 20.00 uur Entree € 7,50, vvk. € 5  
lees meer... ▶

28-01-2018 | Musicalpresentaties

Vier musicalpresentaties van de groepen die les hebben bij FluXus in Zaandam.
lees meer... ▶

01-02-2018 | Inspiratiesessie

Een nieuwe inspriratiesessie bij FluXus met een inspirerende spreker.
lees meer... ▶

03-02-2018 | Samba & Zangworkshop Lilian Vieira in Podium de Flux

Voel de Samba Fever! Iedereen kent Brazilië van het bruisende carnaval en de kleurrijke optochten in Rio de Janeiro. Alles staat dan in het teken van de samba. In aanloop naar de carnavals feesten geeft Lilian Vieira begeleid door gitarist Marijn van der Linden een samba workshop.
lees meer... ▶

03-02-2018 | Lilian Vieira Grupo in Podium de Flux

Voorjaar 2018 tourt Lilian Vieira Grupo met het programma Samba Fever in de theaters in Nederland. Vanavond geven ze een exclusief voorproefje van deze muziektheatershow in het teken van de Samba! 
lees meer... ▶

04-02-2018 | Musicalpresentaties

Twee musicalpresentaties van de groepen die leshebben in de Pelikaan te Krommenie.
lees meer... ▶

09-02-2018 | Open Podium Verkadezaal

Dé plek voor Zaans muziektalent om op een professioneel podium te staan.  
lees meer... ▶

10-02-2018 | Dirk Scheele in Podium de Flux

Op veler verzoek gaat Dirk Scheele op tour met een echte rock & rollband. Samen met een basgitarist, toetsenist, drummer en een hartveroverende zangeres speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes. Het wordt een spetterend concert!
lees meer... ▶

10-02-2018 | La Cantante

Cursisten van de zangschool La Cantante treden op. 
lees meer... ▶

10-02-2018 | Het Khachaturian Trio in de Verkadezaal

Het Khachaturian Trio werd in 2015 (Amsterdam) opgericht door Armen Nazarian (altviool), Alejandro Peiteado (klarinet) en Ivan Penkov (piano).  Het optreden wordt verzorgd door de Muziekkamer.
lees meer... ▶

17-02-2018 | The Mieters in Podium de Flux

The Mieters zal op deze avond zijn nieuwe videoclip presenteren. Support wordt verzorgd door De Spa ties en De Kliko's.
lees meer... ▶

18-02-2018 | Zaans Zilver

Zaans Zilver is het Open Podium voor 60-plussers in het Zaantheater.
lees meer... ▶

23-02-2018 | King of the World in Podium de Flux

In minder dan 4 jaar tijd heeft King Of The World via de albums Can't Go Home (2013), KOTW (2014) en Live at Paradiso (2015) zijn reputatie in het Nederlandse bluescircuit gevestigd. 
lees meer... ▶

08-03-2018 | Inspiratiesessie

Een nieuwe inspiratiesessie bij FluXus met een inspirerende spreker.
lees meer... ▶

17-03-2018 | Maria Kouznetsova in de Verkadezaal

De Frans-Russische violiste Maria Kouznetsova is prijswinnares van meerdere internationale concoursen, waaronder het China Guang Ya Chengdu (1e prijs, 2014).  Het optreden wordt georganiseerd door de Muziekkamer.
lees meer... ▶

17-03-2018 | De Stokers & Package of Goodies in Podium de Flux

De Stokers (foto) zwerven om hokjes heen en graaien bij elkaar wat er nodig is. Klezmer, polka, smartlappen, punk, het gaat zo door de gehaktmolen. De Stokers balanceren met gemak op het slappe koord tussen punk en wereldmuziek.
lees meer... ▶

21-03-2018 | Open Podium Verkadezaal

Dé plek voor Zaans muziektalent om op een professioneel podium te staan.  
lees meer... ▶

23-03-2018 | Talentenconcert

Talentenconcert met optredens van talentvolle muziekcursisten.
lees meer... ▶

24-03-2018 | Barrelhouse in Podium de Flux

Barrelhouse ontstond in 1974 toen de groep van de Haarlemse blueszanger Oscar Benton uit elkaar viel. Met Tineke als zangeres, Jan Willem als bassist, de broers Guus en Johnny Laporte op gitaar, drummer Bob Dros en pianist Han van Dam groeit de band eind jaren zeventig ondanks de opkomst van punk en new wave uit tot een van de opwindendste livebands van ons land. 
lees meer... ▶

01-04-2018 | Julian Sas & Bintangs in Podium de Flux

Het is geen grap, op 1 april zullen blues-, rockveteranen Julian Sas en Bintangs een optreden in de Flux verzorgen.
lees meer... ▶

05-04-2018 | Inspiratiesessie

Een nieuwe inspiratiesessie bij FluXus met een inspirerende spreker.
lees meer... ▶

06-04-2018 | Talentenconcert

Talentenconcert met optredens van talentvolle muziekcursisten.  
lees meer... ▶

07-04-2018 | Jan Pasveer Solistenconcours

Meer info volgt.
lees meer... ▶

08-04-2018 | Jan Pasveer Solistenconcours

Meer info volgt.
lees meer... ▶

14-04-2018 | Jan Akkerman & band in Podium de Flux

Jan Akkerman (1946) is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.
lees meer... ▶

21-04-2018 | Duo Serenissima in de Verkadezaal

Duo Serenissima werd in 2016 opgericht door de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Het optreden wordt georganiseerd door de Muziekkamer.
lees meer... ▶

10-05-2018 | The Delta Saints in Podium de Flux

Thee Delta Saints geniet wereldwijde bekendheid sinds 2007. Zon 10 jaar geleden leerden we de Psychedelic Voodoo Rock and Roll band kennen met songs als Bird Called Angela en Death Letter Jubilee.
lees meer... ▶

03-06-2018 | Presentatie Publx en musical tieners

Presentatie van danstheater PublC en Musical tieners.
lees meer... ▶

08-06-2018 | Talentenconcert

Talentenconcert met optredens van talentvolle muziekcursisten van Fluxus.
lees meer... ▶

10-06-2018 | Jongerentheaterfestival Zaantheater

Theaterfestival in het Zaantheater, met medewerking van cursisten en docenten van FluXus.
lees meer... ▶

17-06-2018 | Voorstelling Zaanse Theaterschool

Voorstelling van de Zaanse Theaterschool.
lees meer... ▶

23-06-2018 | Open Huis FluXus

Locatie: Westzijde 148, Zaandam
lees meer... ▶

24-06-2018 | Musicalpresentaties

Vier musicalpresentaties van de cursisten van FluXus in Zaandam.
lees meer... ▶

25-06-2018 | Open Podium Verkadezaal

Dé plek voor Zaans muziektalent om op een professioneel podium te staan.   
lees meer... ▶

30-06-2018 | Presentatie La Cantante

Presentatie van de zangschool La Cantante.
lees meer... ▶

01-07-2018 | Musicalpresentaties

Twee musicalpresentaties van de groepen cursisten in de Pelikaan te Krommenie.
lees meer... ▶

07-07-2018 | Talentengala

Locatie: Verkadezaal, Fluxus, Westzijde 148, Zaandam
lees meer... ▶

08-07-2018 | Ensemblemarathon

Locatie: Verkadezaal, FluXus, Westzijde 148, Zaandam Aanvang: 15.00 uur  
lees meer... ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek